L'Ajuntament de Palamós estudia la viabilitat de municipalitzar els aparcaments del municipi que són de pagament. Ahir, la moció presentada pel grup municipal de la CUP, a l'oposició, en aquest sentit va prosperar i l'alcalde, Lluís Puig (ERC) va manifestar que l'Ajuntament ja està fent aquests passos. Per un costat, hi ha els tres aparcaments públics que fins ara gestionava Romepark -el de la Planassa, el de la platja Gran i el de la Cooperativa- i, per l'altre, els de la zona blava i zona verda, que actualment gestiona Giropark.

La moció de la CUP que es va aprovar demana que els serveis tècnics de la casa estudiïn i impulsin la municipalització dels aparcaments tarifats i, en un segon punt, presentar l'informe de serveis jurídics per conèixer quin és el marge en la municipalització del servei d'aparcament tarifat pel 2016. Recentment, en declaracions a Ràdio Palamós, el regidor del grup municipal de Junts x Palamós i Sant Joan, també a l'oposició, es va manifestar en termes similars en posar sobre la taula el debat perquè l'Ajuntament n'assumeixi la gestió directa.

El batlle va exposar que l'Ajuntament vol avaluar quina seria la gestió més avantatjosa per a la corporació. Com recull la moció de la CUP i ho té en compte el govern, en els propers mesos s'ha de decidir què es fa amb els tres aparcaments que gestionava Romepark, al qual se li va rescindir el contracte. En segon lloc, hi ha el fet que en menys d'un any s'acaba la concessió de gestió dels aparcaments de la zona blava i verda, per la qual cosa aquest és el moment de prendre la decisió si es municipalitzen o segueixen com a concessions a empreses privades.

D'altra banda, la proposta del govern d'ordenances fiscals per ?l'any que fou aprovada. Puig va exposar que la pressió fiscal es congela amb alguna rebaixa. El PSC va mostrar el seu desacord amb el fet que el preu de l'aigua s'apugi un 0,5%. Puig va justificar-ho perquè la compra d'aigua del Pasteral s'apuja un 6,8% i va afegir que l'increment del 0,5% representa sis cèntims al mes pel consum mitjà d'una família.