Creu Roja de Palamós ajuda 100 escolars de Palamós i Calonge amb 9.350 euros per pagar despeses d'escolarització. Segons ha informat l'entitat, se n'han beneficat 61 nens de Palamós i 39 de Calonge-Sant Antoni gràcies a una subvenció del Departament de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Palamós i amb fons propis de la Creu Roja de Palamós. Aquest projecte pretén donar suport a nens i adolescents de famílies que es troben en situacions de vulnerabilitat i afavorir l'accés a l'educació en igualtat de condicions i amb els recursos mínims que es requereixen.

D'aquesta manera el projecte té una triple vessant. D'una banda, donar suport a les famílies reduint l'impacte econòmic que suposa l'inici del curs escolar mitjançant el pagament de despeses d'escolarització: material escolar, llibres de text, quotes de llibres socialitzats, quotes AMPA, matrícules. D'altra banda s'han posat en marxa accions d'orientació i seguiment de les famílies que s'atenen a través del Punt de Suport a les Famílies de Creu Roja de Palamós i fins i tot, d'assistència i mediació amb els centres escolars quan ha sigut necessari. I, per últim, també està previst generar espais on els pares tinguin la possibilitat d'aprendre, reflexionar i compartir estratègies sobre l'educació dels seus fills.

El projecte s'executa durant el present curs escolar i se'n beneficien famílies d'alumnes matriculats als centres educatius de Palamós (Escola La Vila, Vila-romà, La Salle, Escola Vedruna i Institut). Al municipi de Calonge els beneficiaris estan escolaritzats a l'escola Pere Roselló i a l'escola Llevantí de Mar i IES Puig Cargol de Sant Antoni.