La polèmica per les obres de renovació de la concessió del Port d'Aro de Platja d'Aro traspassa els termes municipals. Els grups municipals de CiU i MES de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a l'oposició, han presentat una moció al ple d'aquest dijous perquè la corporació ganxona manifesti a la Generalitat el seu rebuig a l'espigó que es projecta i exigir a la promotora una altra solució per millorar la seguretat de la dàrsena esportiva. Finalment, el document proposa que el consistori se'l tingui com a part afectada en el projecte "com a municipi que gaudeix de la marca Costa Brava".

La moció que presenten els dos grups municipals considera que la bocana que actualment té el Port d'Aro és suficient per al trànsit d'embarcacions (en aquest sentit, fonts de la UTE que ha obtingut la concessió han exposat a aquest diari que l'ampliació de la bocana és indispensable perquè en el futur ha d'assumir també el trànsit d'embarcacions que resulti de l'ampliació del Port d'Aro, un projecte que està tramitant-se).

Els grups municipals de CiU i MES recorden que prop del Port d'Aro hi ha la urbanització S'Agaró Vell, catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional, i la platja de Sa Conca. "L'espigó que es planteja esguerra absolutament el paisatge de la zona i menysprea els esforços de preservació realitzats i les figures urbanístiques dirigides a aquest mateix objectiu", relata la moció. A més, la proposta dels dos partits afirma que l'ampliació de l'espigó "afectarà sens dubte la dinàmica de les sorres de la platja de Sa Conca, i no tenim cap seguretat que no pugui afectar Sant Pol". En aquest sentit, fonts de la UTE integrada per Sierra de Mias i el Club Nàutic ha negat en declaracions a aquest diari que l'obra pugui danyar les platges de l'entorn, alhora que la seva execució tampoc tindrà efectes negatius sobre el medi ambient de la zona. La proposta de la UTE va guanyar la concessió de Ports, amb 97,20 punts sobre 100.