L'equip de govern de Palafrugell (PSC i CiU) porta avui al ple les ordenances fiscals per l'exercici 2016. Després de quota anys de congelació, la quota tributària de l'Impost sobre Béns Immobles s'incrementarà un 1%, que segons l'alcalde, Juli Fernández, "permetrà disposar l'any vinent d'un pressupost més expansiu pel que fa a la despesa social". En referència a l'IBI, s'augmenta el límit del valor cadastral per a famílies nombroses des de 87.500 euros fins a 97.125 euros. Es crea una nova bonificació del 50% per a habitatges llogats des de la borsa de lloguer social de l'oficina municipal d'habitatge, i també d'un 50% per habitatges dotacionals que realitzen activitats de lloguer social per a gent gran.

En l'apartat de taxes en el servei de caràcter benèfic assistencial, se suprimeix la tributació pel servei de tutela d'habitatges dotacionals i es crea una tarifa de 100 euros per l'ocupació dels horts comunitaris.

Pel que fa a la taxa per entrada de vehicles (gual) es bonifica amb el 100% de la taxa a les persones que necessiten cadira de rodes per accedir als seus garatges. La taxa de recollida d'escombraries domiciliària es bonifica amb un 30% a aquells contribuents que realitzen sis entregues a la deixalleria municipal.

I es modifica la tarifa de consum d'aigua a raó d'un 2,5%. Aquest augment és degut a "la recuperació progressiva del dèficit tarifari existent des de fa anys a la gestió de l'aigua", comenta l'alcalde.

ERC, a l'oposició, proposa congelar l'IBI evitant la pujada de l'1% del govern. I amb la voluntat de cercar "una fiscalitat més justa", canviar la base de càlcul de la taxa de recollida d'escombraries, fent-la a partir del valor de l'habitatge i del nivell de renda, "de manera que quedi molt millor distribuït i que pagui aquell qui més té i no tothom igual".