Van extreure 8,8 quilos de corall del fons marí del cap de Begur sense cap tipus de llicència i, a més, en apropar-se els especialistes dels Geas de la Guàrdia Civil van negar haver-ne agafat. Els agents, però, en veure maniobres sospistoses dels submarinistes van registrar l'embarcació i sota un forat que donava al motor hi van trobar corall vermell. En total, 8,8 quilos. Davant dels fets, la Guàrdia Civil va denunciar els cinc individus per diverses infraccions, ja que cap d'ells tenia llicència per a la pesca legal de corall i també els van comissar els materials de submarinisme.

Els fets es van produir diumenge quan agents del Geas de l'Estartit es trobaven fent un servei de vigilància i protecció de la fauna i flora submarina. Quan van arribar a la zona del Fitó, al nord del cap de Begur, van observar una embarcació sospitosa. En acostar-s'hi van beure un submarinista que havia pujat a l'embarcació i immediatament es va introduir a la cambra hiperbàrica per continuar la descompressió. I, al darrere, hi van pujar dos bussos més fent el mateix.

Davant dels fets, els Geas van inspeccionar la nau i els tripulants els van dir que l'únic corall que duien és el que acabaven de pujar els bussos que estaven en descompressió. En canvi, els agents de la Guàrdia Civil durant la inspecció van veure dissimulada sota un taula una tapa que donava accés al motor. Hi van descobrir tres bosses d'escombraries amb corall vermell. Un cop pesat va donar 8,8 quilos.

Els policies van aixecar diverses actes per diverses infraccions ja que cap dels cinc corallers tenia llicència per a la pesca legal de coral. Van acabar denunciats per extreure corall vermell sense llicència, per agafar exemplars d'una talla inferior a la reglamentària, perquè pescaven sense tenir el títol professional de busseig de primera classe, per haver-se resisitit a la inspecció pesquera i per haver amagat els exemplars. Els agents també van comissar els mitjans utilitzats per a la pesca il·legal, és a dir, els equips de busseig.