L'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu, ERC i PSC) ha desestimat el projecte dels seus antecessors d'habilitar un espai al passeig Rius i Calvet per posar-hi tres terrasses. Per aquest motiu, en el ple de demà l'Ajuntament renunciarà a l'autorització i concessió d'ocupació de domini públic marítimo-terrestre que havia obtingut per part de Costes. El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs (TSF), ha manifestat que el projecte de l'anterior govern és «poc ambiciós» ja que les tres terrasses que en sortien eren «molt petites». Segons Saballs, cadascuna tenia uns 30 metres quadrats, cosa que no significava cap negoci per als possibles establiments de restauració que podien gestionar-les.

El projecte de l'anterior govern preveia muntar una estructura penjada de la barana del passeig (a tocar dels Banys de Can Rius) de manera que en sortissin tres terrasses. L'anterior govern va aconseguir la concessió del servei de Costes de la Generalitat, a la qual ara renunciarà l'Ajuntament. Sobre aquest punt, Saballs ha concretat que la corporació sempre té l'opció de tornar-la a demanar i que renunciar-hi ara és la millor decisió per no bloquejar aquest espai durant els deu anys que durava la concessió.

El regidor d'Urbanisme ha exposat que l'actual govern ha encarregat l'elaboració d'un estudi del passeig Irla -que inclou el sector de millora urbana de Rius i Calvet- per veure quines possibilitats ofereix aquest espai, com ara si és viable l'ampliació de les voreres o modificar els accessos a la platja.

Josep Saballs ha insistit que les tres terrasses representaven un projecte de la «política de curta mirada» de l'anterior govern i que un espai de 30 metres quadrats per cadascuna d'elles només permitia la instal·lació de sis o set taules, cosa que no suposava un negoci per als establiments que optaven a gestionar-les.

L'exalcalde, Joan Alfons Albó (CiU), ha lamentat la decisió del govern a les xarxes socials. Per un costat, defensa que «disposar d'aquesta concessió és un valor més que té la ciutat» i, per l'altre, «no impedeix realitzar cap tipus d'estudis i no tenim l'obligació de fer concessions, alhora que no suposa cap despesa». I conclou que la concessió «ens dóna marge de maniobra, és un element més que es pot fer servir o no».