L'associació SOS?Empordanet ha presentat al·legacions en contra de la revisió de la llicència ambiental de la planta de transferència de residus sòlids que gestiona l'empresa Servitransfer SL a Forallac. La tramitació de la sol·licitud de la revisió la fa l'Ajuntament de Forallac i, segons comunica l'entitat, és per a set anys. SOS Empordanet recorda que la planta de transferència del paratge dels Ramals es troba a prop de les antigues pedreres dels Clots de Sant Julià, catalogats com a BCIN.

SOS?Empordanet considera que no s'ha de produir la revisió positiva de la llicència ambiental perquè, entre d'altres motius, es troba en terrenys qualificats com a sòl no urbanitzable de protecció especial i que existeix una ubicació alternativa per a l'equipament en el polígon industrial del municipi. L'entitat tampoc veu idonis els accessos a la planta de transferència ja que és per a camins rurals cosa que provoca un problema de trànsit de camions.

SOS Empordanet defensa que aquest espai s'hauria de convertir en un centre d'interpretació dels Clots de Sant Julià i de recuperació de l'artesania de la comarca; o en un viver per recuperar zones boscoses.