Sant Feliu cobrarà un recàrrec en l'IBI als pisos desocupats propietat de bancs

Serà del 50% si estan buits de manera permanent, mentre que l'impost s'abaixa un 2%

29.10.2015 | 10:02

El govern de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu, ERC i PSC) preveu abaixar el rebut de l'Impost de Béns Immobles un 2% i projecta també la fiscalitat progressiva en la taxa d'escombraries en funció del valor cadastral. Aquestes són les dues principals novetats de les modificacions de les ordenances fiscals que es votaran en el ple d'avui, ha informat el govern.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Economia, Josep Melcior Muñoz (PSC), ha destacat aquests dos aspectes de les ordenances pel 2016. En el cas de l'Impost de Béns Immobles el tipus de gravamen passa de l'1,10% al 0,9911%, que a la pràctica suposa una reducció del 2% en el rebut de l'IBI. Quant a bonificacions, es produeix un increment del 10 al 90% en la quota íntegra de l'IBI per a les famílies nombroses i monoparentals; s'incrementa la bonificació, del 20 al 50% en la quota íntegra de l'impost per a la instal·lació dels sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar; i s'incorpora un nou article per a la regulació del recàrrec del 50% per immobles d'ús residencial desocupats amb caràcter permanent propietat de les entitats bancàries.

Fiscalitat progressiva

L'altre punt que ha subratllat Josep Melcior Muñoz consisteix en aplicar una fiscalitat progressiva en la taxa d'escombraries en funció del valor cadastral dels immobles on s'aplica. Es redueix, en aquest escalat, la quota pels habitatges que tenen un valor cadastral inferior a 44.000 euros, es manté l'import de la taxa en els habitatges amb valor cadastral de 44.001 i 60.500 euros, i s'augmenta en els habitatges amb valor cadastral superior als 65.000 euros.

L'expedient de modificació de les ordenances recull alhora diferents canvis, alguns d'ells de tipus tècnic per adaptar-se a noves disposicions legals i normatives, i es milloren alguns redactats, ha exposat el govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema