L´equip de govern de Sant Feliu desestima les mocions que presenta l´anterior

No prospera la petició perquè es compri el terreny d'Incasòl de la ronda per a l'institut

02.11.2015 | 07:19

L'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu, ERC i el PSC) va tirar endavant les seves propostes en el ple d'aquest dijous i en va vetar un parell que havien presentat els membres que eren a l'anterior govern (integrats ara als grups municipals de CiU?i MES, a l'oposició). Entre el més destacat que el govern va aprovar hi ha les ordenances fiscals per l'any que ve, on el rebut de l'IBI es rebaixa un 2%, segons va informar l'Ajuntament.
També va prosperar la renúncia de l'Ajuntament ganxó a la concessió del domini marítimo-terrestre del passeig Rius i Calvet per a construir-hi tres terrasses. Com ja va publicar aquest diari, aquest és un dels projectes que l'anterior govern va impulsar i que l'actual desfà. L'anterior govern va tramitar i aconseguir la concessió de Costes de la Generalitat d'aquesta part del passeig per desenvolupar-hi un projecte de tres terrasses que penjarien de la barana.
No obstant això, la proposta ha estat descartada per l'actual equip de govern i, per tant, ha pres la decisió de renunciar a la concessió. Entre els arguments per prendre aquesta decisió, l'actual govern diu que les terrasses que sortien d'aquest projecte eren reduïdes, cosa que els feia perdre l'atractiu comercial per als restauradors, ja que només podrien haver-hi instal·lat sis o set taules.
Un altre dels projectes de l'anterior govern que l'actual s'ha repensat és el de la ubicació del nou institut. L'anterior havia fet l'aposta per uns terrenys que són propietat d'Incasòl i que es troben a la ronda de Ponent. L'actual govern estudia altres alternatives, si bé la que agrada més és la dels terrenys que es troben al costat de l'escola Gaziel. El grup de?MES?va presentar una moció al ple perquè l'Ajuntament adquirís els terrenys de la ronda i en fes la cessió al Departament d'Ensenyament per construir-hi l'institut. El govern, però, va tombar la moció perquè «limita» les possibles actuacions de l'Ajuntament.
Una altra moció que va rebutjar l'equip de govern és la que van presentar conjuntament CiU i MES perquè l'Ajuntament ganxó s'involucri en el projecte de renovació del Port d'Aro, a Platja d'Aro, mostrant la seva oposició a l'ampliació de l'espigó. El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Josep Saballs (TSF), va explicar a aquest diari que l'Ajuntament no pot fer cap pas encara respecte d'aquest assumpte ja que, a part de ser en un altre municipi, el projecte es troba en una fase molt inicial -no està ni aprovat-. «Quan estigui a exposició pública, ja direm el que haguem de dir», va manifestar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema