Les dues escoles públiques de Begur, Doctor Arruga i l'Olivar Vell, amb la col·laboració de la Fundació Pallach de Palafrugell, han posat en marxa aquest curs el programa Lecxit, que té per objectiu potenciar la lectura entre els escolars, ja que amb la millora de la comprensió lectora s'aconsegueix un increment de l'èxit educatiu. El projecte es concreta en una sessió d'una hora a la setmana.

Lecxit és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. El programa funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics, i de les famílies, que disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa.

El projecte estableix vincles amb entitats de l'entorn de l'escola, com entitats culturals i socials, biblioteques o mitjans de comunicació locals, per fer el teixit local partícip d'aquest procés. La clau de Lecxit està a treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat.