Palamós va tancar a finals del passat mes de setembre la segona edició de la Pescaturisme i, un cop fetes les valoracions per part de les entitats organitzadores (Confraria de Pescadors de Palamós i el Museu de la Pesca), el resultat ha estat molt positiu, per tal com s'ha doblat el nombre d'usuaris de l'activitat respecte a la primera edició realitzada l'any passat.

Un total de 81 persones han gaudit enguany, de juny a setembre, d'aquesta experiència que permet apropar i explicar la tasca del sector pesquer, la seva feina diària, així com aquells processos de millora que a Palamós s'estan duent a terme a l'entorn de la pesca de la Gamba de Palamós amb el Pla de Gestió i la Marca de Garantia.

El perfil dels participants d'aquesta segona edició ha estat d'una persona catalana d'entre 45 i 70 anys, homes, i principalment de la província de Barcelona. El Pescaturisme 2015 també ha tingut usuaris d'altres comunitats de l'Estat, així com de França, Alemanya, Suïssa o Noruega. Pel que fa a la satisfacció de l'activitat, els pescaturistes l'han puntuada molt alta, amb una nota mitjana del 4,81 sobre 5.

La principal motivació per fer Pescaturisme Palamós ha estat un interès per l'activitat pesquera i per l'ofici de pescador. Un cop realitzada l'activitat el 100% dels seus usuaris recomanen l'experiència.

Els pescadors que han participat en la Pescaturisme a Palamós també han fet un balanç positiu de l'experiència d'aquesta segona edició. Un total de vuit barques de la flota pesquera palamosina, sis d'arrossegament i dos d'arts menors han participat en la segona edició i han ofert fins a tres modalitats diferents: la pesca de gamba, la pesca de l'escamarlà i el peix, i la pesca artesanal ran de costa.

60 i 88 euros

Les barques de pesca del port de Palamós que han format part enguany de la iniciativa han estat: L'Havanera i Montse, que han ofert la modalitat de la pesca del peix i l'escamarlà; Miguel Cardenal, Germans Gras, Estrella del Sur i Bonomar F., dedicades a la pesca de la gamba; i les embarcacions Gràcia i Llàtzer, que treballen la pesca artesanal.

Per a les modalitats de la pesca de gamba, la pesca de l'escamarlà i el peix, el preu unitari per persona ha estat de 88 euros, mentre que per als usuaris de la pesca artesanal ran de costa el preu ha estat de 60 euros.