Va desaparèixer dijous i la família va denunciar-ne la seva ?desaparició el divendres. Des de llavors, es va estar buscant Mercedes Gutiérrez Ojeada, una veïna de la Bisbal d'Empordà de 47 anys que va aparèixer viva ahir després de passar quatre nits al ras a tocar del riu Daró de la mateixa població. Presentava forts símptomes de deshidratació i desorientació. El SEM la va evacuar en ambulància fins a l'hospital Trueta de Girona, on va ingressar.

La veïna de la Bisbal va marxar de casa la família per voluntat pròpia però com que tenia antecedents de desaparició es va muntar un dispositiu de recerca que va començar el divendres mateix. Va ser el migdia quan els familiars de Mercedes van donar l'alerta que no la veien des del dia abans. Van estar-la buscant nit i dia i dissabte fins i tot es van unir a la recerca els Bombers que juntament amb Policies Locals de la zona, voluntaris de Protecció Civil de la Bisbal i d'altres pobles, Agents Rurals, Mossos, voluntaris i familiars van estar rastrejant la zona urbana de la Bisbal.?El dissabte Bombers va deixar la recerca però diumenge es va tornar a muntar i van estar rastrejant diverses àrees com ara la del convent, la zona de la carretera de la Ganga cap a les Gavarres, entre altres. També se la buscar per municipis veïns.

Finalment, els equips d'emergències la van localitzar a tocar del Daró. En una àrea de difícil accés, segons els Bombers. La dona se la va localitzar amb vida ahir al migdia per part d'Agents Rurals i Bombers en l'àrea coneguda com a Font de l'Arbre. Quan faltaven pocs minuts per dos quarts d'una del migdia la van localitzar en aquest punt de la Bisbal, en una àrea propera a les piscines. La dona estava desorientada i presentava símptomes de deshidratació i estava molt cansada. La van transportar en una llitera a l'ambulància del SEM, que la va dur a l'hospital.