La junta de govern de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit va entrar a l'Ajuntament de Torroella el passat 8 de setembre una sol·licitud perquè l'acalde, Jordi Cordon (CiU), convoqués la Comissió Bilateral entre els dos ens, la qual té per objectiu resoldre els possibles conflictes competencials o administratius que puguin sorgir. Com que no va rebre resposta, els quatre grups de l'oposició a l'Ajuntament volien que el ple d'ahir debatés una moció que obligués a l'alcalde (el govern està en minoria) a convocar aquesta Comissió en un termini de 15 dies com a màxim. L'oposició pretenia entrar la moció per urgència, però Cordon la va vetar ja que no considerava que existís aquesta urgència (l'alcalde és qui té la potestat d'incloure punts a l'ordre del dia).

En tot cas, al torn de precs i preguntes els grups de l'oposició (UPM, CUP, LEST i COET) van aprofitar per reclamar-la al seu torn de paraula. La representant de LEST, Sílvia Comas, va exposar que el conveni entre els dos ens estipula que en els dos primers anys des de la constitució de l'EMD?(el passat mes de febrer) hi haurà dues sessions ordinàries anuals, però de moment no n'hi ha hagut cap. Comas va afegir que la Comissió Bilateral l'integren tots els grups amb representació a l'Ajuntament i a l'ens descentralitzat, els quals tenen el vot ponderat en funció de la seva representació a cada organisme. En aquest sentit, Comas va manifestar que el govern hi està en minoria.

Cordon va precisar que aquestes reunions són per «quan hi ha necessitats urgents d'una de les dues parts» i que des de LEST (que té la presidència de l'entitat descentralitzada) no van aportar motius per aquesta urgència. En tot cas, va manifestar la voluntat de convocar la Comissió, per la qual cosa encara té dos mesos. També va concretar que «el contacte del dia a dia» entre els dos ens es produeix. Quant a motius per convocar la Comissió, Comas va manifestar a aquest diari que hi ha la proposta de pressupost de l'equip de govern de l'Ajuntament, on en el capítol d'inversions les xifres que comptabilitza LEST són diferents, de manera que hi hauria d'haver una reunió de la Comissió Bilateral per deixar clars els criteris per fer els números.