Mig centenar de persones de centres de busseig, entitats, organismes i particulars han participat aquest dissabte en les tasques de neteja del fons marí que s'ha fet a la dàrsena pesquera del port de Palamós. En menys de dues hores s'han extret 2,3 tones de deixalles entre vidres, plàstics, ferralla, fustes, pneumàtics de vehicles o cordes però també altres residus singulars com una petita bàscula o un wàter. L'activitat ha estat promoguda per Ports de la Generalitat amb el suport de l'Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors de la localitat i el Museu de la Pesca i té per l'objectiu conscienciar en la protecció del medi ambient marítim i en el bon ús de les instal·lacions portuàries.

Els 50 participants en la jornada s'han dividit en dos grups de treball a l'aigua, un grup amb sis bussejadors professionals i, l'altre, amb sis bussejadors que practiquen el submarinisme com a activitat d'esbarjo. La zona a netejar s'ha abalisat i tres embarcacions d'entitats col·laboradores han delimitat la zona de treball.

A peu de moll s'ha delimitat un altre espai per col·locar un contenidor en què els voluntaris han dipositat els residus que anaven traient de dins l'aigua. Posteriorment aquests residus es seleccionaran i classificaran per portar-los al gestors autoritzats i fer-ne la seva valoració.

Aquesta activitat s'emmarca dins la política mediambiental que l'Administració Portuària realitza arreu de la costa catalana. Ports de la Generalitat assumeix el compromís de continuar organitzant aquesta activitat de manera periòdica en el port de Palamós. Les entitats col·laboradores en aquesta jornada de neteja dels fons marí han estat, entre d'altres, el Club Nàutic Costa Brava, Creu Roja, Espai del Peix, Front al Mar, General Nàutic, Proactiva i Transports Mont Joan. A més, han participat els centres de busseig de Palamós Anemone, Asop, Associació Skaphos Sub, Cressi, Dive Center Palamós, Formigues Sub i H2O.