Treuen del fons marí del port de Palamós 2.300 quilos de deixalles

Pneumàtics, ferralla i fins i tot una petita bàscula, alguns dels residus que s'han trobat en una operació de neteja en el que han participat una cinquantena de persones

09.11.2015 | 07:08

Mig centenar de persones de centres de busseig, entitats, organismes i particulars han participat aquest dissabte en les tasques de neteja del fons marí que s'ha fet a la dàrsena pesquera del port de Palamós. En menys de dues hores s'han extret 2,3 tones de deixalles entre vidres, plàstics, ferralla, fustes, pneumàtics de vehicles o cordes però també altres residus singulars com una petita bàscula o un wàter. L'activitat ha estat promoguda per Ports de la Generalitat amb el suport de l'Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors de la localitat i el Museu de la Pesca i té per l'objectiu conscienciar en la protecció del medi ambient marítim i en el bon ús de les instal·lacions portuàries.

Els 50 participants en la jornada s'han dividit en dos grups de treball a l'aigua, un grup amb sis bussejadors professionals i, l'altre, amb sis bussejadors que practiquen el submarinisme com a activitat d'esbarjo. La zona a netejar s'ha abalisat i tres embarcacions d'entitats col·laboradores han delimitat la zona de treball.

A peu de moll s'ha delimitat un altre espai per col·locar un contenidor en què els voluntaris han dipositat els residus que anaven traient de dins l'aigua. Posteriorment aquests residus es seleccionaran i classificaran per portar-los al gestors autoritzats i fer-ne la seva valoració.

Aquesta activitat s'emmarca dins la política mediambiental que l'Administració Portuària realitza arreu de la costa catalana. Ports de la Generalitat assumeix el compromís de continuar organitzant aquesta activitat de manera periòdica en el port de Palamós. Les entitats col·laboradores en aquesta jornada de neteja dels fons marí han estat, entre d'altres, el Club Nàutic Costa Brava, Creu Roja, Espai del Peix, Front al Mar, General Nàutic, Proactiva i Transports Mont Joan. A més, han participat els centres de busseig de Palamós Anemone, Asop, Associació Skaphos Sub, Cressi, Dive Center Palamós, Formigues Sub i H2O.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Protecció Civil destaca que l'exercici ha servit per posar en pràctica el Pla d´autoprotecció de...

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

IdP-PSC i CxLB assegueren que l'empresa rebrà més de 600.000 euros si s'extingeix el contracte

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Després d'haver-se quedat a terra al primer intent

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Enllaços recomanats: Premis cinema