Begur vol senyalització per mar de la reserva de Ses Negres

11.11.2015 | 07:00
Les pedres Ses Negres, que donen nom a la reserva.
Les pedres Ses Negres, que donen nom a la reserva.

L'Ajuntament de Begur i la Generalitat de Catalunya ja han tingut la primera trobada per mirar de desencallar l'actual situació de desprotecció de la reserva marina de ses Negres. La trobada, que s'ha fet recentment a l'ajuntament entre l'alcalde, Joan Loureiro, i la cap del servei de Recursos Marins de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Rosario Allué, ha posat de manifest les intencions de les dues administracions per reactivar-la.
Fonts municipals han informat que encara que aniran concretant les accions de cadascuna d'elles, ja ha quedat clar en la primera trobada la necessitat d'aplicar unes primeres actuacions, com pot ser la col·locació d'unes boies per marcar clarament els límits de la reserva marina. Així, l'Ajuntament ja vol tenir per a l'estiu vinent posades les tres boies de delimitació, com també la necessitat de fer fulletons informatius sobre ses Negres. En aquest punt, la Generalitat, que n'és la responsable de la reserva, està oberta a col·laborar-hi amb els fulletons, com també té clar el manteniment del servei de vigilància de l'espai protegit.
L'alcalde defensa que la senyalització i la vigilància són les dues prioritats per poder tornar a posar en valor la reserva de ses Negres. Actualment, la senyalització es concreta en dos punts grocs pintats a la roca, al principi i al final de la reserva, i dos panells informatius. A partir d'aquí, l'alcalde és conscient que també cal la implicació del sector privat, especialment del sector de busseig, de cares a crear un referent de l'atractiu del litoral begurenc. A més, la reserva, que l'alcalde considera «un punt vital de referència», pot ajudar a potenciar la resta del litoral del municipi, com poden ser sa Tuna, Aiguablava o el Cap de Begur.  
La reserva marina de ses Negres va ser el segon espai marí protegit del litoral gironí, després de les illes Medes. La reserva cobreix unes 80 hectàrees, que toquen uns 1.500 metres lineals de costa , entre la cala d'Aiguafreda i sa Riera. Des del seu inici, la vigilància i el manteniment de la reserva la va fer l'associació Nereo, que va ser l'entitat que va impulsar-la. L'any 2007 i 2008, la vigilància la va realitzar la Fundació CRAM, després d'adjudicar-se el concurs convocat per la Generalitat. A partir del 2009, la Generalitat ho assumeix tot directament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema