Jordi Cordon retreu al PP que utilitzin la situació de Griells per fer campanya

L'alcalde de Torroella veu «deplorable» que anunciïn unes obres que, «com a mínim, ja s'haurien d'haver iniciat, si no acabat»

14.11.2015 | 07:21
La candidata del PP per Girona, Concepció Veray, dimecres a l´Estartit.
La candidata del PP per Girona, Concepció Veray, dimecres a l´Estartit.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, va retreure ahir l'ús «electoral» del passeig de Griells, a l'Estartit, per part del PP i va qualificar de «deplorable» que el PP «utilitzi la situació d'emergència que pateixen els veïns per fer campanya i es presenti en comitiva electoral per anunciar unes obres que com a mínim, ja s'haurien d'haver iniciat, si no acabat, atès el greu perill que corren els habitatges del primera línia», va dir.

Cordon es referia a l'anunci que va fer dimecres la candidata del PP per Girona al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, des de l'Estartit sobre els danys que ha patit el passeig pels temporals de llevant. Veray va prometre que el l'Estat invertirà 190.000 euros en obres d'emergència al passeig i que començarien abans d'acabar el mes. També va manifestar el compromís del seu partit a fer un estudi «exhaustiu» que permeti aportar solucions definitives.

En un comunicat, el batlle va lamentar ahor que «es jugui amb la incertesa i el neguit dels veïns» i va qualificar de «deslleialtat institucional» que no s'hagués informat detalladament l'Ajuntament de quines són les intencions concretes de Costes «per resoldre la problemàtica i que s'hagin hagut d'assabentar per la premsa».

Sobre la proposta del PP, Cordon va assegurar que «no té res a veure amb el compromís que el 5 d'octubre va adoptar el subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, Ángel Muñoz, en la reunió que van mantenir a Madrid».

El comunicat de l'Ajuntament explica que l'Estat es va comprometre a actuar de manera urgent per la via d'emergència, per resoldre definitivament la inestabilitat de tot el passeig. Segons l'alcalde, «el que ara es planteja són intervencions provisionals en determinats punts, per reparar els trams més malmesos, però sense resoldre l'estabilització total de l'escullera, que és molt fràgil i tornarà a malmetre's amb els temporals de llevant», va assegurar. Sobre la inversió de 190.000 euros, la va considerar molt petita, tenint en compte que el 2011 es van gastar 400.000 euros per reparar el tram esllavissat, relatava el consistori.

En la reunió a Madrid -prosseguia el comunicat- li van transmetre al batlle que l'Estat havia encarregat un estudi al Centre d'Experimentació i Estudis d'Obres Públiques (Cedex), per avaluar el retrocés de la platja i les accions que poden revertir-lo o atenuar-lo. L'alcalde va lamentar «profundament» que ara es comprometin a redactar-lo, ja que les solucions aniran per llarg i per Cordon la situació ara és d'emergència.
El comunicat del consistori explica que l'alcalde també està preocupat «pel fet que l'estat es proposa eliminar el giratori del carrer Tulipa sense tenir en compte l'opinió de l'Ajuntament i la seva valoració tècnica sobre la incidència que això pot tenir en la vialitat a la zona». I critica que «s'insinuï que si l'Ajuntament el vol, l'haurà de pagar amb fons municipals».

Així, Cordon veu «poc responsable i ètic que els anuncis d'actuacions de l'executiu estatal les faci una diputada, que és un càrrec polític, i no de govern». El batlle reconeix, però, que «estan en el seu dret d'interessar-se per la problemàtica i trobar-se amb els veïns, fins i tot menystenint l'Ajuntament, però m'hauria agradat que la visita fos per veure com avançaven els treballs i no per anunciar que el desembre en faran una nova».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema