Desencallen una urbanització a Begur que permet construir 142 cases

Les obres per portar els serveis a Son Rich es van aturar el 2009 per falta de diners

14.11.2015 | 07:21
Les obres, represes.
Les obres, represes.

Les obres d'urbanització de Son Rich de Begur s'han reprès aquesta setmana, després de sis anys aturades, amb la previsió que estiguin enllestides de cares a l'estiu vinent. La represa de les obres ha estat possible després de la creació d'una nova junta rectora, que ha aconseguit el finançament econòmic per enllestir aquesta urbanització, que es troba a tocar el nucli de Begur i que es va començar a construir als anys 60. Segons el projecte d'urbanització, que té un cost de 4,2 milions d'euros, es podran fer 142 cases, a més a les 26 actualment existents, ha informat l'Ajuntament. L'alcalde, Joan Loureiro, ha manifestat la seva satisfacció per veure enllestida una nova urbanització, més quan aquesta és la zona natural de creixement del nucli urbà.
Les obres es concreten en fer arribar tots els servei bàsics -aigua, sanejament i electricitat- a les prop de 200 parcel·les, com també l'adequació dels vials i l'enllumenat públic. A més, la urbanització comptarà amb gas ciutat, que es distribuirà a través d'un dipòsit que es construirà a la part alta i que, d'acord amb les condicions marcades per l'Ajuntament, serà soterrat. El servei del gas té un pressupost de 320.000 euros.
To això ha estat possible després que es constituís una nova junta rectora qu, el mes de gener passat, en assemblea extraordinària va adjudicar les obres del projecte. Loureiro ha justificat l'«interès» de l'Ajuntament per reprendre les obres per tres motius: els propietaris que actualment ja hi viuen tindran els serveis bàsics; els propietaris que tenen finques hi podran construir; i s'activa la zona de creixement del nucli.
L'Ajuntament és promotor de la urbanització, ja que té una participació del 8,5%. La major part de la participació, que ha estat la impulsora per desencallar-ho, és d'Indemar Investiment SL, que en té el 53,7%. L'Ajuntament ha decidit fer un seguiment de les obres i que es compleixin els terminis marcats. A més, gràcies al dipòsit que tenia de diversos veïns (de 237.141 euros), ha pagat ara la reparació del mal estat de les obres en ser abandonades el 2009 i, al mateix temps, pagar el primer certificat (68.540 euros). Ara, però, els següents pagaments es faran de forma proporcional a la quota de participació, quedant el dipòsit com a reserva.

Manca de finançament
L'any 2009, les obres es van aturar per manca de finançament: calien 3 milions d'euros, la meitat del cost global, per poder enllestir tota la urbanització.
Les fonts municipals han informat que l'any 2007 l'Ajuntament de Begur va iniciar un pla per posar al dia les més de 50 urbanitzacions del municipi. Va comença rper Residencial Begur, que és la més gran, tant a nivell de parcel·les com també d'ocupació territorial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Recreació del futur aparcament de la Corxera.
Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L'alcalde de Palafrugell sosté que la Generalitat «s'equivoca» en algunes irregularitats detectades...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

Enllaços recomanats: Premis cinema