L'Ajuntament de Palafrugell i l'empresa Urbaser SA han signat el nou contracte per al servei de neteja viària, mercats, platges, recollida de residus municipals de procedència domèstica, no domèstica, recollides específiques, el seu transport a l'abocador i per a la gestió de la deixalleria. El nou contracte entrarà en vigor l'1 de desembre i l'han signat després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, depenen de la Generalitat, desestimés el darrer recurs de FCC contra l'adjudicació. Les resolucions impugnades a aquest Tribunal han retardat uns dos anys el contracte.

Segons l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, el contracte ha de servir per «donar resposta a les necessitats del municipi de Palafrugell en la gestió de les escombraries, en la neteja urbana i en la deixalleria: a més, la modernització del parc de vehicles i de contenidors ha de permetre fer un salt qualitatiu en la gestió dels residus i incidir en els canvis que a dia d'avui s'estan produint».

El contracte ve ser adjudicat a la nova empresa concessionària en el Ple del dia 14 de juliol de 2015 per un import total de 3.036.729,57 euros a l'any, amb una durada de vuit anys, amb possibilitat d'una prorroga de dos anys. El contracte contempla la subrogació de tots els treballadors actuals (aproximadament unes 70 persones), ha informat l'Ajuntament.