L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha substituït aquesta setmana el dispositiu que regula el rellotge i les campanes de la Capella de Sant Antoni de la plaça de la Vila. Els dos elements no estaven sincronitzats des de feia molt temps i el rellotge no marcava correctament l'hora. D'altra banda, el sistema que regulava el repic de campanes es va espatllar aquest estiu.

Aprofitant que calia reparar-lo, l'Ajuntament ha optat per substituir l'antic dispositiu electromecànic per un de digital, molt més precís i fàcil de regular. El nou element de control està sincronitzat amb el senyal horari que s'envia des del Museu de Mesures de París, de manera que el repic de les hores i els quarts, així com el funcionament del rellotge, serà exacte i fiable, han informat fonts municipals. L'actuació, que ha portat a terme l'empresa Rifer Rocafer, també ha comportat la substitució del sistema de politges que fa picar les campanes.

Les campanes de la Capella de Sant Antoni han donat l'hora als torroellencs des de temps immemorials. A començament del segle XX un primer rellotge va reemplaçar el campaner i, a la fi dels 90, s'hi va instal·lar l'actual, que tenia un mecanisme electromecànic.