Tenia una ordre d'extradició i devia pensar que passaria desapercebuda a Torroella de Montgrí. Però no va ser així, a quarts de tres de la tarda del 28 d'octubre, en un carrer del poble una patrulla de seguretat ciutadana va identificar una dona.

Els agents, una vegada realitzada la consulta amb la base de dades nacional Schengen i amb l'Oficina d'Interpol, van constatar que a la dona li constava una ordre d'extradició per pertinença a una xarxa de tràfic de drogues internacional entre el Marroc i Espanya. Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de la Bisbal d'Empordà van detenir la dona i van realitzar el comunicat pertinent a l'Audiència nacional de Madrid.

L'arrestada té 47 anys, nacionalitat marroquina i era veïna de Torroella de Montgrí. Va quedar detinguda per una ordre d'extradició passiva com a presumpta autora d'un delicte contra la salut pública. La detinguda, va passar el dia 29 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, el qual en va decretar l'ingrés a presó.