El socis contraris al projecte de renovació de la concessió del Port d'Aro van assegurar ahir que continuen amb la recollida de signatures per presentar una moció de censura malgrat que la Junta Directiva hagi anunciat que avança les eleccions per al gener, dos anys abans que acabi l'actual mandat.

En un comunicat, els socis «indignats» entenen que la convocatòria d'eleccions «és una treta per intentar evitar a tota costa que es tramiti la moció de censura anunciada, ja sigui pensant que els promotors desistiran de presentar-la o al·legant que la seva convocatòria en ple període electoral pot esdevenir una pràctica perniciosa», explica en l'escrit un dels membre d'aquest col·lectiu,Lluís Sibils.

D'aquesta manera, asseguren que seguiran recollint firmes per presentar la moció davant el que consideren un «intent de la Junta per evitar sotmetre's a l'obligació d'haver de donar explicacions d'una actuació injustificable». Aquests socis recorden que s'han trobat amb un projecte «ja presentat, valorat i que ha donat lloc a l'aprovació d'un concurs que altera significativament el model del Port i que tot això s'hagi fet sense, ni tan sols, consultar-ho amb el soci».

Entre altres, afegeixen, el projecte preveu «l'enderroc de l'actual escullera per fer-ne una de més gran» i que afectaria «al paratge protegit de Punta Prima», l'eliminació de 350 amarradors, «la proposta de construir pistes de pàdel al protegit Bosc dels Enamorats» o «la insòlita proposta d'explotar en règim hoteler uns nous camarots a construir sobre l'edifici social».

El col·lectiu necessita 200 signatures per presentar la moció de censura contra la Junta Directiva.