L'Audiència de Girona ha condemnat a 7 anys i mig de presó i a pagar una multa de 1.080 euros per lesions el lladre que la matinada del 29 d'octubre del 2013 va assaltar la casa de la propietària d'un basar xinès de Platja d'Aro. L'acusat, Bin Lian, ha admès que «li van tapar els ulls amb cinta d'embalar, mentre la seguien colpejant i li deien que la matarien». La van portar a la cuina, li van treure la cinta dels ulls i, mentre l'amenaçaven amb un ganivet de grans dimensions, li van exigir que obrís la caixa forta o «si no li traurien les entranyes», va indicar l'acusació.

La víctima va accedir. Els lladres es van endur 10.000 euros i joies, valorades en 6.150 euros. Un cop aconseguit el botí, van fugir deixant la dona «tirada a terra, amb una peça de roba dins la boca, els ulls tapats amb cinta adhesiva i mans i peus lligats amb una brida».

Els lladres van lligar i emmordassar la víctima, que va estar així fins l'endemà. L'acusat s'enfrontava inicialment a 12 anys de presó. Com que ha reconegut els fets, li han rebaixat a 7 anys i mig. El lladre estarà 4 anys entre reixes perquè fiscalia, acusació particular i defensa han pactat que, un cop complerta la pena, l'expulsaran del país. No podrà tornar durant un termini de 10 anys. En matèria de responsabilitat civil, ha d'indemnitzar la víctima amb 19.900 euros.