Inicien les obres d'enderroc dels hotels Rex i Les Noies, a Sant Feliu de Guíxols

El llegat dels Anlló comença a reviure amb els treballs per aixecar un nou establiment de 4 estrelles

25.11.2015 | 13:54
Inicien les obres d'enderroc dels hotels Rex i Les Noies, a Sant Feliu de Guíxols

El llegat dels germans Anlló comença a reviure a Sant Feliu de Guíxols. Les màquines enderroquen des d'ahir els antics hotels Rex i les Noies per aixecar un nou establiment de 4 estrelles amb 65 habitacions i que suposarà una inversió de més de 6 milions d'euros. En paral·lel, està en marxa la reconversió del Regina en un altre hotel de 3 estrelles i 44 habitacions.

Els dos germans, Joan i Francesc Anlló, van morir l'any 2002 sense haver fet testament ni tenir descendència i amb múltiples propietats, entre les quals hi havia nou hotels a Sant Feliu, diverses finques, habitatges i aparcaments.

La defunció dels propietaris va obrir un llarg procés de gestió del seu llegat, que ha començat a veure la llum al final del túnel. Després de les primeres subhastes d'immobles, les màquines han començat a enderrocar la façana dels antics hotels Rex i les Noies.

La propietat és d'un inversor rus que aixecarà un nou hotel de 4 estrelles amb 65 habitacions. L'enderroc s'allargarà fins al gener i no serà fàcil, ja que han de mantenir dues façanes històriques, que quedaran integrades al nou projecte. La previsió és que es pugui inaugurar la Setmana Santa del 2018.

El Rex i Les Noies estaven ubicats al cor de Sant Feliu i a només 100 metres de la platja i, per a molts veïns, tenen un valor sentimental. El constructor Josep Sais va relatar que ha rebut peticions de veïns que volen conservar lletres del cartell de Les Noies. «Senten certa nostàlgia i les volen conservar, o sigui que les despenjarem perquè no es facin malbé i les donarem als que ens ho han demanat».

Un altre establiment a Sant Feliu que havia estat propietat dels Anlló i on també han començat les obres és a l'antic hotel Regina. Segons l'alcalde, Carles Motas, aquí la remodelació és interior i no caldrà enderrocar la façana. El Regina serà un hotel 3 estrelles de 44 habitacions i 5 apartaments.

A banda, encara no s'ha subhastat tot el patrimoni dels Anlló. Segons l'alcalde, falta adjudicar la joia del llegat: l'hotel Panorama i eperen que surti a subhasta abans de l'estiu. Els diners de la subhasta i venda de l'herència dels Anlló revertiran al municipi per finançar part de les obres de remodelació de l'asil Surís -pressupostades en més de 9 milions- i per al nou Museu Thyssen, una obra aturada per la crisi i que han redimensionat perquè sigui viable i que preveuen fer al monestir. Motas va ressaltar que estan elaborant l'avantprojecte i redactant el conveni de cessió d'obra. Encara no hi ha pressupost aproximat del cost.

Per anar avançant en aquests dos projectes, l'alcalde va dir que reclamaran a la Generalitat que aboni el milió d'euros que s'ha recaptat fins ara amb la subhasta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema