Inicien les obres d´enderroc dels hotels Rex i Les Noies, a Sant Feliu de Guíxols

El llegat dels Anlló comença a reviure amb els treballs per aixecar un nou establiment de 4 estrelles

25.11.2015 | 13:54
Inicien les obres d´enderroc dels hotels Rex i Les Noies, a Sant Feliu de Guíxols

El llegat dels germans Anlló comença a reviure a Sant Feliu de Guíxols. Les màquines enderroquen des d'ahir els antics hotels Rex i les Noies per aixecar un nou establiment de 4 estrelles amb 65 habitacions i que suposarà una inversió de més de 6 milions d'euros. En paral·lel, està en marxa la reconversió del Regina en un altre hotel de 3 estrelles i 44 habitacions.

Els dos germans, Joan i Francesc Anlló, van morir l'any 2002 sense haver fet testament ni tenir descendència i amb múltiples propietats, entre les quals hi havia nou hotels a Sant Feliu, diverses finques, habitatges i aparcaments.

La defunció dels propietaris va obrir un llarg procés de gestió del seu llegat, que ha començat a veure la llum al final del túnel. Després de les primeres subhastes d'immobles, les màquines han començat a enderrocar la façana dels antics hotels Rex i les Noies.

La propietat és d'un inversor rus que aixecarà un nou hotel de 4 estrelles amb 65 habitacions. L'enderroc s'allargarà fins al gener i no serà fàcil, ja que han de mantenir dues façanes històriques, que quedaran integrades al nou projecte. La previsió és que es pugui inaugurar la Setmana Santa del 2018.

El Rex i Les Noies estaven ubicats al cor de Sant Feliu i a només 100 metres de la platja i, per a molts veïns, tenen un valor sentimental. El constructor Josep Sais va relatar que ha rebut peticions de veïns que volen conservar lletres del cartell de Les Noies. «Senten certa nostàlgia i les volen conservar, o sigui que les despenjarem perquè no es facin malbé i les donarem als que ens ho han demanat».

Un altre establiment a Sant Feliu que havia estat propietat dels Anlló i on també han començat les obres és a l'antic hotel Regina. Segons l'alcalde, Carles Motas, aquí la remodelació és interior i no caldrà enderrocar la façana. El Regina serà un hotel 3 estrelles de 44 habitacions i 5 apartaments.

A banda, encara no s'ha subhastat tot el patrimoni dels Anlló. Segons l'alcalde, falta adjudicar la joia del llegat: l'hotel Panorama i eperen que surti a subhasta abans de l'estiu. Els diners de la subhasta i venda de l'herència dels Anlló revertiran al municipi per finançar part de les obres de remodelació de l'asil Surís -pressupostades en més de 9 milions- i per al nou Museu Thyssen, una obra aturada per la crisi i que han redimensionat perquè sigui viable i que preveuen fer al monestir. Motas va ressaltar que estan elaborant l'avantprojecte i redactant el conveni de cessió d'obra. Encara no hi ha pressupost aproximat del cost.

Per anar avançant en aquests dos projectes, l'alcalde va dir que reclamaran a la Generalitat que aboni el milió d'euros que s'ha recaptat fins ara amb la subhasta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema