Una directora de l´escola d´adults de Palafrugell, a judici per embutxacar-se 4.300 euros

El fiscal demana 1 any i 10 mesos de presó per un delicte de malversació de diners públics

20.11.2015 | 09:59

Una directora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell (Baix Empordà) s'enfronta a un judici amb jurat popular per embutxacar-se 4.300 euros. El fiscal demana 1 any i 10 mesos de presó per un delicte de malversació de diners públics. Segons l'escrit d'acusació, el 5 de desembre del 2014 Juana P. J. es va prevaler del seu càrrec com a directora del centre per utilitzar les claus d'accés al número de compte de l'escola i fer-se una transferència al seu propi compte. Una setmana després, una treballadora que revisava els números de l'escola va detectar el forat i ho va denunciar a Departament d'Ensenyament. Un cop destapat el desfalc, l'acusada va tornar tots els diners en tres pagaments diferents.
L'escrit d'acusació de ministeri fiscal recull que el desembre del 2014 l'acusada, Juana P. J., com a funcionària del Departament d'Ensenyament treballava de directora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell. El matí del dia 5, va utilitzar les claus d'accés al compte bancari de l'escola i es va fer una transferència a un compte seu. Així, es va apropiar de 4.300 euros.

El desfalc es va descobrir uns dies després. En concret, el dia 12 de desembre la cap d'estudis de l'escola va parlar amb la secretària i li va explicar una actitud que li havia semblat estranya de la directora.

En concret, li va detallar que el 4 de desembre –el dia abans de la transferència bancària- la directora li havia dit que el seu fill s'havia trencat una dent i necessitava 1.800 euros per al dentista. També li va explicitar que ho agafaria del compte de l'escola. La cap d'estudis la va reprendre i li va dir que això no ho podia fer.

Després de saber el contingut de la conversa, la secretària va decidir revisar els comptes de l'escola d'adults. Quan ho va fer, va detectar el traspàs de 4.300 euros a un compte titularitat de la directora. La secretària ho va posar en coneixement del Departament d'Ensenyament.

Descoberta, l'acusada va reconèixer que es va apropiar del diners. Juana P. J. assegura que estava desesperada i que va agafar els diners amb la intenció de tornar-los. Segons la directora, travessava un mal moment personal i necessitava els 4.300 euros perquè havia estat víctima d'una estafa a través d'Internet.

L'acusada va tornar els diners a través de tres transferències bancàries fetes el 29 de desembre del 2014, el 16 de gener del 2015 i el 28 de gener del 2015.

El fiscal l'acusa d'un delicte de malversació de diners públics i demana una pena d'1 any i 10 mesos de presó. Pel tipus de delicte, el cas s'ha de jutjar per la via del jurat popular a l'Audiència de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Imatge de la reunió d'ahir de Gómez amb representants locals
El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Protecció Civil destaca que l'exercici ha servit per posar en pràctica el Pla d´autoprotecció de...

Enllaços recomanats: Premis cinema