Les obres d'emergència de Costes de l'Estat al passeig dels Griells, a l'Estartit, van començar ahir amb la presència de la maquinària per arreglar i consolidar l'escullera després dels desperfectes que havia patit arran de la darrera llevantada. També hi va ser present la candidata del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, per defensar davant l'inici d'aquests treballs -«que nosaltres complim»-, ja que la setmana passada, en una altra visita a la urbanització, va anunciar el compromís per destinar 190.000 euros a aquesta actuació i fer un estudi que permeti aportar la solució definitiva a la regressió que pateix la platja en aquest punt. Però la candidata populartambé va recordar el batlle de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon (CiU), qui després de la primera visita de Veray l'havia criticat perquè considerava que feia electoralisme i per deslleialtat institucional ja que l'alcalde es va assabentar per la premsa de les intencions del govern central als Griells.

Doncs bé, ahir, Veray no només va tirar-se flors per l'inici de les ?obres a les quals s'havia compromés sinó que es va deixar anar, va respondre al batlle i li va llançar alguns dards: «L'important aquí no és que a l'alcalde li agradi més o li agradi menys que jo visiti els Griells, sinó que les obres urgents a fer en aquesta zona ja han començat».

Veray va afegir que «la meva responsabilitat i el meu compromís amb els veïns és el que em va portar la setmana passada als Griells i el que m'hi porta avui -per ahir- un altre cop per compartir amb ells l'inici d'unes obres importants per a ells, tot i que per alguns fer la feina i treballar per les comarques gironines sigui electoralista», en clara referència a les declaracions de Cordon de la setmana passada.

La candidata del PP?no va acabar aquí els seu atac al batlle, sinó que hi va insistir per la seva presència a la llista de CDC al Congrés. Així, li va recomanar que «es tranquil·litzi» i que «sigui una mica més mesurat en les seves declaracions públiques per tal de no perdre les formes i el respecte als altres com li va passar la setmana passada» i va afegir «tot i que puc entendre que estigui nerviós perquè ocupa el número 3 de la candidatura de Convergència al Congrés i el seu cap de llista ja ha deixat clar que no hi confia gaire perquè aspira tan sols a mantenir dos dels tres diputats que aquesta formació va aconseguir el 2011».

Retard d'un mes i mig

Cordon va manifestar ahir la seva satisfacció per l'inici de les obres, si bé va insistir en el que ja havia dit la setmana passada: l'obra arriba amb un mes i mig de retard d'acord amb el que ell havia parlat amb Costes i l'anunci de Veray tenia caràcter electoralista quan es tracta d'uns treballs que «ja haurien d'haver començat». I va recomanar a la candidata que «es miri primer les formes del govern de l'Estat cap a l'Ajuntament perquè no ha tingut cap respecte» per no haver-los comunicat res de les intencions als Griells que Veray va comunicar la setmana passada.

Cordon no va entrar a valorar les paraules de Veray referents al Congrés ni tampoc les de la veïna dels Griells, Pilar Ullastres, qui va retreure al batlle -i al president de l'EMD, Genís Dalmau- passivitat en les gestions per aconseguir les obres. I va afirmar que si el govern central executa les obres d'emergència és perquè ella es va moure i va acudir als dirigents provincials del PP.