ha tornat a la natura totalment recuperatUna de les imatges que qui va recollir el duc va penjar a la xarxa i que els naturalistes van fer servir per poder-lo localitzar.Un moment de l'alliberament del rapinyaire, aquest dijous a Pedralta, prop d'on el van recollir ferit aquest estiu.

El grup naturalista Natura Sterna ha alliberat a la Vall d'Aro un duc que havien trobat ferit aquest estiu gràcies a una crida a les xarxes socials. L'ocell rapinyaire va ser localitzat a finals de juliol després que un particular pengés a Facebook unes imatges on se'l veia ferit i a casa d'un particular.

El grup ecologista va iniciar llavors una recerca a les xarxes socials per intentar trobar l'animal, ja que a les fotografies s'apreciava que l'ocell podia estar en mal estat físic.

Finalment, va ser localitzat en una casa de Sant Feliu de Guíxols, on el tenia un particular que l'havia trobat al bosc en condicions lamentables i que no l'havia entregat al cos d'Agents Rurals ni a cap entitat conservacionista.

El grup Natura Sterna i els Agents Rurals el van recollir per enviar-lo al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa perquè es recuperés i poder-lo tornar de nou a la natura.

Segons van informar els responsables del Centre de Fauna de Torreferrussa, el duc va ingressar greu, prim i dèbil, sense força per volar i amb queratitis. A més, li van detectar un paràsit a les femtes que podria ser el causant de la baixada de pes.

Un cop acabat el procés de recuperació al centre de Torreferrussa, el grup Natura Sterna va organitzar aquest dijous a la tarda una trobada per retornar-lo al medi natural a l'entorn de Pedralta, en una zona propera on va ser trobat pel particular que se'l va endur a casa.

El duc és el rapinyaire nocturn més gran d'Europa. Des del grup ecologista Natura Sterna, actualment s'està fent el seguiment de més d'una quinzena de parelles d'aquest ocell dins l'àmbit de la comarca del Baix Empordà.