El XIII cicle de Conferències a Ca la Pruna de Pals arrenca demà. A les vuit del vespre, a l'auditori de Ca la Pruna, es presentarà tot el cicle i, seguidament, es projectarà el documental Walter Benjamin, 1940, en què es recordarà la figura d'aquest assagista, crític literari, traductor i filòsof alemany, mort a Portbou l'any 1940. El director d'aquest curtmetratge, Jaume Casas, i el seu narrador, Santi Vancells, assistiran a la presentació i dirigiran el col·loqui posterior.

El cicle està organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Pals i l'Associació Cultural de Pals. L'objectiu és posar a l'abast del públic, temes diversos, amb caràcter divulgatiu, sobre la història, la ciència, el pensament, la medicina i d'altres assumptes perquè ajudin a conèixer millor i a reflexionar sobre l'entorn i sobre un mateix.

La resta de conferenciants seran: l'11 de desembre, David Puertas, cap dels Mossos d'Esquadra de l'ABP de la Bisbal d'Empordà; el 8 de gener, Ramon Alcoberro, professor de Filosofia de la Universitat de Girona; el 22 de gener, Francesc Alert, responsable de Comunicació i d'Atenció a l'Espectador de la Passió d'Esparreguera; el 5 de febrer, Andreu Tudela, mag; el 19 de febrer, Amalia Lafuente, metge i catedràtica de Farmacologia de la Universitat de Barcelona; el 4 de març, Xavier Rocas, director del Museu de la Terracotta de la Bisbal, i finalitzarà el 18 de març amb l'arquitecta Maria Alonso. Totes les xerrades comencen a les 8 del vespre i tenen lloc a l'auditori de la casa de cultura ca la Pruna.