L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon (CiU), va convocar ahir la comissió bilateral de l'Ajuntament i l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit. La trobada serà el proper 24 de desembre a les nou del matí a la Casa de la Vila i, a més de constituir-se, es valorarà l'aplicació del conveni entre tots dos ens. L'EMD havia reclamat a Cordon la convocatòria d'aquesta primera reunió de la comissió. La funció d'aquest òrgan és tractar punts de conflicte en l'aplicació del conveni. En aquest sentit, el grup de LEST (que té la presidència de l'ens descentralitzat), amb el suport de la resta de partits de l'oposició de l'Ajuntament, ha manifestat que la proposta de pressupost municipal que el govern ha presentat per al 2016 incompleix el conveni i, per tant, seria un dels punts a tractar en la comissió.

No obstant això, aquesta proposta de pressupost molt probablement no serà la definitiva: el govern (CiU i ERC) el portarà a votació en el ple d'aquest dijous i, si es té en compte que està en minoria i no hi ha cap acord abans amb algun grup de l'oposició, aquesta el pot tombar. Cordon va afegir ahir que l'oposició no li ha presentat cap de les esmenes que va anunciar i que, a una setmana del ple, difícilment es podria negociar incloure-les. Quant als diners per a l'EMD, Cordon ja va manifestar que compleix el conveni, que hi pot haver diferències en matisos i que la seva aplicació és una qüestió més tècnica que política.

Aposta pel camp d'esports

D'altra banda, l'equip de govern ha comunicat que abordarà la construcció d'un segon camp d'esports municipal complet -descarta el de futbol 7, com inicialment s'havia planificat-. La decisió l'ha pres arran les aportacions fetes per clubs i entitats en la reunió de presentació del projecte que es va fer el 20 d'octubre al Consell Municipal d'Esports. El regidor d'Esports, Joan Ramon Aladid, ha explicat que els principals usuaris de l'equipament van valorar positivament la proposta global, que també inclou un segon pavelló d'esports, però van mostrar certes reticències a construir per fases el reclamat segon camp d'esports, passant primer per un de futbol 7. Consideraven que podria representar un sobrecost i no resoldria els greus problemes de saturació que hi ha actualment.

Arran d'aquesta petició, l'equip de govern es replanteja el desenvolupament per fases de l'ampliació del complex esportiu. L'objectiu ara és el de prioritzar aquest segon camp d'esports per fer-lo viable tècnicament i econòmicament, i el segon pavelló municipal, que estaran situats de costat.

Per encaixar els dos equipaments en el pla de mandat, el govern estudia com fer-ho compatible amb el desenvolupament urbanístic del sector, un aspecte fonamental per poder donar accés i serveis a la zona. L'actuació preveu una inversió total que voltarà els cinc milions d'euros, dels quals el govern preveu invertir aquest mandat: 700.000 euros el 2016; 1.150.000 el 2017; 900.000 el 2017; i 400.000 el 2018.