Torroella de Montgrí es converteix aquest cap de setmana en una gran exposició del sector agrícola i ramader de les comarques gironines en el marc de la 622a edició de la Fira de Sant Andreu, la qual al llarg dels anys ha incorporat el sector comercial i una llarga llista d'activitats que, al voltant de la celebració originària, congreguen un nombrós públic. L'alcalde, Jordi Cordon, va manifestar ahir la seva satisfacció per la gran afluència de públic a la fira, que s'extén per diversos carrers de la vila. Un bon mesurador d'aquesta afluència de gent són els aparcaments que l'Ajuntament ha habilitat per a l'ocasió, si bé avui és quan es preveu que l'ocupació arribi al 100%.

La gran cita d'avui és a les onze del matí amb la celebració del XXIV concurs de gossos d'atura, que any rere any aplega una gran concurrència tant al camp (a la urbanització Mas Déu) com televisiva. Uns altres espectacles que generen gran expectació són els eqüestres, que ja van tenir lloc ahir i avui seguiran, per exemple, a la una a la zona de l'Espai Ter, hi haurà una exhibició d'alta escola amb regnes llargues a càrrec de l'Hípica la Clau i, posteriorment, exhibició de carroussel amb l'Hípica Mas Paguina. Ja a la tarda, serà el torn de l'exhibicó de volteig infantil amb l'Hípica Pot d'Empuriabrava i l'exhibició de l'eixelabrat volteig kossak de Florin Harabor i el seu equip. L'espectacle de cavalls en llibertat tancarà el programa d'activitats amb Santi Serra de Sercam Shows.

La jornada d'ahir també va tenir un gran color eqüestre amb altres espectacles com manejabilitat de carruatges del Club d'Enganxes Montgrí, doma clàssica amb la jove Bruna Serra i l'espectacle amb el jove genet Téo Sauvageot i els seus ponis en llibertat (també se'l pot veure avui al migdia).

La inauguració de la Fira es va celebrar ahir a les onze del matí a l'Espai Ter, on l'alcalde va agrair les empreses que aposten per acudir a la fira de Torroella de Montgrí i que els serveix d'"aparador". Cordon també va destacar l'alta participació tant d'empreses locals com de fora del municipi. I preveia que l'assistència de públic avui serà força més alta que ahir. Durant tota la jornada, a més de la fira pròpiament (que també inclou l'exposició de maquinària agrícola, mostra i venda de cavalls, concessionaris de vehicles nous i de segona mà), hi haurà exposició de tractors antics i demostració de forja i de ferrar un cavall, a càrrec de Miguel Torres. També hi haurà cercavila de gegants, entrega de premis del campionat català de coloms de raça i, a la tarda, el torneig d'escacs Fira de Sant Andreu.