Calonge projecta un centre d´interpretació del vi al convent

L'objectiu de l'Ajuntament és potenciar el turisme enològic i la difusió de la tradició vitivinícola local

02.12.2015 | 07:20
Reproducció virtual del futur centre d´interpretació.
Reproducció virtual del futur centre d´interpretació.

Reformar l'antic convent de les Germanes Carmelites i convertir-lo en un equipament de primer nivell que girarà al voltant del món del vi. Aquest és l'objectiu del projecte que està elaborant l'Ajuntament de Calonge i que té previst executar en un futur per dotar el centre històric de la vila d'un centre d'interpretació del vi que estaria situat a l'edifici conegut popularment com a ca les hermanes. Es tractaria d'un equipament de gairebé 800 metres quadrats, amb accés pel carrer Major i el carrer d'Anselm Clavé. 
L'Ajuntament ha informat que l'objectiu principal d'aquest centre serà potenciar el turisme enològic i millorar el coneixement i la difusió de la tradició vitivinícola del municipi, un projecte que es vincularia a la Càtedra de Cultura Gastronomia i Turisme Calonge - Sant Antoni. D'aquesta manera, l'equipament estarà format bàsicament per dos blocs: un espai que funcionarà com a aparador de Calonge destinat a acollir diferents actes com ara exposicions, concerts, sopars, celebracions i que disposarà d'espais de trobada i exhibició, sales de reunions i aules, i amb la coberta adaptada com a terrassa chill-out, gaudint de les vistes al castell i al nucli antic de Calonge. L'altre bloc serà l'espai gastronòmic i enològic, un espai de nova construcció format per una zona d'exposició en planta baixa, sales de tast, degustació i taller culinaris i un bar amb terrassa en la planta superior. El Centre d'Interpretació del Vi també comptarà amb espais exteriors, com ara el pati o les terrasses, que estaran adaptats per acollir esdeveniments i també disposaran d'espais de descans com una placeta.
 La història de l'antic convent de les monges es remunta a l'any 1894, quan Dominga Juera i Patxot (1828 - 900) demana a l'Institut de les Carmelites de la Caritat que s'instal·li a Calonge per fundar-hi una escola per a noies, motiu pel qual Juera compra una casa al carrer Major amb aquesta finalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema