Reformar l'antic convent de les Germanes Carmelites i convertir-lo en un equipament de primer nivell que girarà al voltant del món del vi. Aquest és l'objectiu del projecte que està elaborant l'Ajuntament de Calonge i que té previst executar en un futur per dotar el centre històric de la vila d'un centre d'interpretació del vi que estaria situat a l'edifici conegut popularment com a ca les hermanes. Es tractaria d'un equipament de gairebé 800 metres quadrats, amb accés pel carrer Major i el carrer d'Anselm Clavé.

L'Ajuntament ha informat que l'objectiu principal d'aquest centre serà potenciar el turisme enològic i millorar el coneixement i la difusió de la tradició vitivinícola del municipi, un projecte que es vincularia a la Càtedra de Cultura Gastronomia i Turisme Calonge - Sant Antoni. D'aquesta manera, l'equipament estarà format bàsicament per dos blocs: un espai que funcionarà com a aparador de Calonge destinat a acollir diferents actes com ara exposicions, concerts, sopars, celebracions i que disposarà d'espais de trobada i exhibició, sales de reunions i aules, i amb la coberta adaptada com a terrassa chill-out, gaudint de les vistes al castell i al nucli antic de Calonge. L'altre bloc serà l'espai gastronòmic i enològic, un espai de nova construcció format per una zona d'exposició en planta baixa, sales de tast, degustació i taller culinaris i un bar amb terrassa en la planta superior. El Centre d'Interpretació del Vi també comptarà amb espais exteriors, com ara el pati o les terrasses, que estaran adaptats per acollir esdeveniments i també disposaran d'espais de descans com una placeta.

La història de l'antic convent de les monges es remunta a l'any 1894, quan Dominga Juera i Patxot (1828 - 900) demana a l'Institut de les Carmelites de la Caritat que s'instal·li a Calonge per fundar-hi una escola per a noies, motiu pel qual Juera compra una casa al carrer Major amb aquesta finalitat.