El coure s'havia convertit en un fort reclam per als lladres, sobretot fa uns cinc anys, i els robatoris han anat baixant a mesura que se n'ha anat devaluant el preu. De fet es troba, ara, en el seu mínim històric. Però sempre hi ha repunts i fins i tot bandes que pensen: aconseguim el material a cost zero i per tant, obtindrem un gran benefici.

Una mostra és la banda que l'any passat va arribar a perjudicar fins a 15 municipis després de deixar-los sense telèfon. El grup va actuar 34 cops i estava integrat per 12 persones. I segons els Mossos d'Esquadra quan van aconseguir-lo desarticular el juliol de l'any passat es considera el grup criminal especialitzat en robatori de coure més actiu de Catalunya, que va arribar a aconseguir 100.000 euros amb la venda del material sostret.

Ara els robatoris de coure han anat a la baixa i en una entrevista recent a la Cadena SER, el cap dels Mossos a Girona, Josep Milan, va destacar que amb el que portem d'any s'havien arrestat 37 persones, 71 denunciats i que els furts han anat a la baixa.

Amb tot, un punt amb el qual treballen els Mossos és la línia del TAV i en l'entrevista, Milan va reconèixer que és una infraestructura difícil de vigilar perquè no té vies paral·leles.

Pel que fa a robatoris amb menys envergadura però que han dut de bòlit els agents hi ha els que va protagonitzar l'octubre un veí de Sant Feliu especialitzat a robar ferralla. Va a sostreure fins a 13 tapes d'embornals en urbanitzacions de Santa Cristina i Platja d'Aro i va posar en risc la circulació perquè deixava un forat a la calçada on es podia produir un accident.