Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 31 i 33 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Sant Feliu de Guíxols, per quatre delictes de robatori amb força dins d'habitatges. Els fets es remunten al passat 25 de novembre a la carretera C-31, a Pals, on diverses patrulles feien un control. Quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda van veure com un cotxe feia un canvi de sentit prohibit en veure la presència policial i donava a la fuga. Després de circular temeràriament cap a Begur, els detinguts van endinsar-se en un camí sense asfaltar on van començar a llançar part dels objectes que havien sostret per la finestra del cotxe. Finalment, els agents van aconseguir enxampar-los i dins del vehicle van trobar diversos objectes que havien sostrets de tres domicilis de la comunitat residencial Empordà de Begur.

Els fets van succeir el passat 25 de novembre al punt quilomètric 340 de la C-31, dins del municipi de Pals (Baix Empordà), on diverses patrulles dels Mossos estaven fent un control per prevenir robatoris a l'interior de domicilis. Quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda, els agents van veure que un vehicle s'aproximava al control i, en veure la presència policial, feia un canvi de sentit prohibit. Els agents van seguir el cotxe i el conductor va anar augmentant considerablement la velocitat fins al punt de posar en perill a la resta de cotxes que circulaven en aquell moment per la via.

Durant la seva fugida, el cotxe va avançar sense visibilitat uns vehicles en un revolt. Un fet que va provocar que altres conductors que circulaven en sentit contrari haguessin de frenar en sec per evitar un xoc frontal. Els detinguts van continuar conduint de forma temerària en direcció Begur i abans d'arribar a la població van girar a l'esquerra endinsant-se en un camí sense asfaltar. Va ser allà quan els agents van veure com des de la finestra del conductor tiraven un televisor de pantalla plana que es va trencar en impactar contra el terra.

Moments després, el conductor del turisme va perdre el control i va xocar contra una paret. Tot i això, els dos detinguts van intentar tornar a fugir del lloc i, durant el procés, volien desprendre's dels objectes que havien sostret. És per això que mentre fugien a peu van llançar una impressora darrera d'uns matolls. Finalment, els agents van aconseguir enxampar-los i del vehicle van trobar tot un reguitzell d'objectes com una caixa de trepant, un carregador de bateries, diversos tornavisos, el comandament a distància de la televisió que havien llançat per la finestra del cotxe, una llanterna, tretze arracades, un ventilador, dues impressores, un carret de pescar i dues targetes de memòria, entre d'altres.

Els dos homes no van saber explicar d'on provenien aquells objectes i mentre els agents ho esbrinaven, els mossos van imputar al conductor del vehicle un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir temeràriament i no haver obtingut mai el permís per circular. A més, l'home anava begut i va marcar una taxa d'alcohol positiva administrativa.

Posteriorment, els agents van descobrir que els objectes localitzats dins del cotxe acabaven de ser sostrets de tres domicilis de la comunitat residencial Empordà de Begur. Per tot això, els policies van detenir els dos homes. A més, fruit de les investigacions, els agents van esbrinar que una de les targetes de memòria que havien trobat dins del vehicle l'havien robat el passat mes de maig, en una altre robatori amb força en un domicili de Begur. Per això, els agents van imputa'ls-hi un quart robatori amb força.

Els dos homes, un dels quals tenia nombrosos antecedents policials, van passar el 27 de novembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà que va decretar la llibertat amb càrrecs per un dels home si l'ingrés a presó per l'altre.