Els mestres gelaters Angelo i Hervé Corvitto, de la mà del responsable d'una empresa que captura angules a la desembocadura del Ter i de diversos cuiners de Girona, ha creat una fusió entre aquests dos productes, el gelat d'angules, que figura entre els més cars del món.

El gelat d'angules de Corvitto té un preu de 24,5 euros i se serveix al restaurant Es Portal de Pals acompanyat de carpaccio de carbassa, amanida d'escarola i fals caviar de sèsam.

La idea de confeccionar aquest innovador producte es produeix en el marc de les Jornades Gastronòmiques de l'Angula que organitzen diferents establiments d'aquesta zona de la Costa Brava.

Hervé Corvitto va rebre un encàrrec d'un client per confeccionar un gelat d'anguila del Delta de l'Ebre i, en comentar-ho amb un dels principals pescadors d'angules a la desembocadura del Ter, Juli Carbó, que treballa en un espai de protecció mediambiental que forma part de la Xarxa Natura 2000, van concebre aquesta nova proposta.

Corvitto detalla que la particularitat d'aquest producte és que, "contràriament al que passa habitualment, no s'associa al dolç". "L'angula té un gust molt característic i una textura especial i la idea era repercutir les dues coses en el gelat", assenyala el creador d'aquesta nova exquisidesa gastronòmica.

El problema, segons explica Hervé Corvitto, és que aquest peix es cuina normalment "a la bilbaïna" i la primera idea va ser fer-ho així i portar aquest gust al gelat, però als pocs iniciats en el seu consum el gust de l'angula "els quedava molt difuminat".

En conseqüència, Corvitto i Carbó, ajudats pels cuiners que prenen part en aquestes jornades gastronòmiques, van crear una segona opció "amb l'angula només saltada en oli per repercutir després el seu gust en el gelat".

L'expert gelater admet que es tracta d'un producte "molt car" per la dificultat de l'art de pesca que requereix la captura de les angules i sosté que "segur que està entre els gelats de preu més alt del món".

A més d'Es Portal, els altres dos restaurants que participen en aquestes jornades gastronòmiques són el Vicus i el Sol Blanc, els cuiners dels quals han presentat avui aquesta nova invenció gastronòmica amb Hervé Corvitto i Juli Carbó.