Els alumnes del Pla de Transició al Treball auxiliar de vivers i jardins que es realitza a Palafrugell estan acabant el primer projecte que realitzen aquest curs: la remodelació del jardí d'infants de l'escola Barceló i Matas, en commemoració del 50è aniversari del centre.

Aquest projecte s'ha emmarcat dins el mòdul professional Operacions bàsiques en instal·lació de jardins, parcs i zones verdes, dirigida pel professor expert en jardineria Quim Isern.

Els alumnes del PTT són majoritàriament de Palafrugell i el programa està destinat a joves d'entre 16 i 21 anys que no han obtingut l'ESO i que que durant 1.000 hores realitzen una formació regulada per la Generalitat que els permet tornar-se a inserir al sistema educatiu reglat.

El PTT, que està finançat per l'Ajuntament de Palafrugell, va començar el passat 14 de setembre. En tres mesos, els alumnes han creat el projecte de reforma de l'escola Barceló i Matas, l'han presentat, l'Ajuntament l'ha aprovat i, finalment, l'han executat amb esforç i ganes.

A més, els alumnes han confeccionat una nota de premsa del projecte que han executat a l'escola, la qual s'inclou en l'assignatura d'Estratègies i eines de comunicació i que han fet arribar a aquest diari per a la seva publicació.