Urbanisme no deixarà edificar en les parcel·les a tocar de Roca Maura

Volen evitar despreniments a la muntanya i reduir l'impacte paisatgístic de la urbanització

17.12.2015 | 07:16

El novembre de 2013 dues grans roques van desprendre's de la muntanya de Roca Maura, a l'Estartit, i van causar danys a habitatges. Aquesta urbanització dels anys 70 encara està pendent d'alguns tràmits i, aprofitant el seu pas per la comissió d'Urbanisme de Girona, els tècnics han demanat al consistori que prengui mesures. L'Ajuntament proposa eliminar 14 parcel·les i ampliar la zona verda, segons el director general d'Urbanisme, Agustí Serra. En canvi, la comissió ha suspès l'expedient i demana una proposta «més maximalista»: prohibir edificar també a la desena de parcel·les que estan més a prop de la muntanya «per garantir la seguretat i evitar més impacte paisatgística en una urbanització que és una barbaritat urbanística heretada», va dir.

La urbanització Torre Moratxa està situada a la muntanya, als peus del front de Roca Maura. Segons Serra, és una urbanització nascuda a finals dels anys 60 i, en les seves paraules, és una «barbaritat urbanística heretada». Com que encara hi ha serveis que no estan del tot regulats, l'expedient va passar ahir per la comissió (que ja va aplaçar-ne el seu debat el mes passat) per fer una modificació puntual del Pla general d'ordenació urbanística en aquest sector.

Aprofitant això, i d'acord amb l'ajuntament, han proposat una solució que permeti acabar amb episodis com els del novembre de 2013, quan es van desprendre dues grans roques de la muntanya i van causar danys en dos immobles del carrer Montseny. Això va comportar que, l'octubre de 2014, s'instal·lessin xarxes metàl·liques per protegir les edificacions.

Segons el director general d'Urbanisme, l'ajuntament ha fet un «gran esforç» per treballar el cas però ha presentat una proposta que no ha convençut la comissió, que l'ha suspès i ha demanat al consistori que incorpori millores. Serra va relatar ahir que l'ajuntament proposava suprimir un carrer i alliberar unes 14 parcel·les que no estan edificades per tal d'ampliar una zona verda que hi ha situada al sud de la urbanització.

Serra va dir que ja veuen bé la proposta però que creuen que no soluciona el problema dels despreniments, que es produeix a la part nord de la urbanització, als peus del front de Roca Maura. Per això, Urbanisme demana al consistori que també alliberi deu parcel·les més que hi ha en aquesta zona nord i que tampoc estan edificades. De fet, aquestes parcel·les estan situades just al costat de les cases que van patir danys amb el despreniment del 2013.

El director general va argumentar la proposta perquè considera que han de garantir la seguretat de les persones i perquè redueix l'impacte paisatgístic de la urbanització. Serra va reconèixer que caldrà buscar la fórmula per compensar els diversos propietaris d'aquestes parcel·les i que una de les múltiples solucions podria ser compensar-los amb terrenys propers al sector en una zona més planera i sense perills.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema