Ports de la Generalitat ha tret a licitació el projecte per adequar l'estació marítima del port de Palamós als requeriments que marca el fet que sigui frontera de l'espai Schengen, amb l'objectiu de poder acollir passatgers de creuer i tripulants que vénen de fora d'aquesta zona. Aquesta ha estat una actuació demanada pel territori que ha d'aportar més creuers i més turistes a les comarques gironines, han informat des de Ports. I respon a l'exigència que el ministre de l'Interior del Govern espanyol, Jorge Fernández Díaz, va plantejar el passat 9 de març perquè el Govern espanyol declari el port de Palamós frontera exterior de Schengen.

Les obres han de crear la superfície interior necessària per encabir la futura distribució de l'espai i incorporar la segregació de controls segons procedència dels passatgers i l'espai per als cossos policials. Així, l'edifici s'allargarà longitudinalment i mantindrà la seva amplada i alçada i tindrà un superfície de 255 metres quadrats.

Les entrades i les sortides a l'edifici es fan en espais coberts de 65,5 metres quadrats per a l'embarcament de passatgers i 59 metres quadrats per a la sortida dels passatgers cap a Palamós. Així mateix, la façana serà totalment homogènia i incorporarà una superfície porxada de 121 metres quadrats per donar aixopluc als turistes de creuer. L'objectiu és conservar al màxim la distribució original i garantir el mateix funcionament pel qual està destinada abans del projecte. L'actuació inclosa en el Pla d'inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat compta amb un pressupost de 241.428 euros i un termini d'execució de tres mesos.