Un enginyer del Servei de Costes de l'Estat va confirmar ahir als serveis tècnics de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que la rampa d'accés a la platja dels Griells no s'executarà dins del projecte de les obres d'emergència que està executant des del 19 de novembre passat. El motiu és que la rampa s'ha de construir ens uns terrenys de propietat privada, de manera que ara l'Ajuntament s'haurà de fer càrrec de l'obtenció de la cessió d'aquest espai. L'alcalde, Jordi Cordon (CiU), ha lamentat que l'Estat no executi el projecte com la diputada del PP Concepció Veray el va presetnar el novembre quan va acudir a l'Estartit per comprometre 190.000 euros d'inversió per aquesta obra. El batlle ha afegit que la setmana que ve parlarà amb Costes i que insistirà amb la solució definitiva pels Griells.

Fou aquest dilluns quan els responsables de l'obra van comunicar que no executarien la rampa d'accés a la platja des del carrer Tulipa perquè els terrenys són de propietat privada i és necessari la seva autorització per ocupar-los. I va ser ahir quan el consistori va rebre la confirmació que no es farà dins d'aquesta actuació d'emergència, que ha d'estar enllestida elmes de gener. D'acord amb la conversa entre tècnics, aleshores Costes farà una nova proposta de la rampa, amb la qual l'Ajuntament haurà d'aconseguir l'autorització de la propietat per fer l'obra amb l'objectiu que estigui enllestida abans de l'estiu.

Cordon ha criticat, doncs, que finalment no s'executi el projecte com el PP el va presentar, alhora que tampoc es farà l'escullera de protecció del càmping que hi ha a tocar de la platja. Precisament, el batlle tem que qualsevol llevantada forta que hi hagi pugui afectar greument les instal·lacions de l'activitat. De fet, l'escullera també ha d'ocupar part de la finca privada d'aquest càmping, però que es troba dins de la zona marítimo-terrestre.

Jordi Cordon ha explicat que l'Ajuntament ha estat en contactes amb aquesta propietat per aconseguir la cessió dels terrenys necessaris per prolongar el passeig dels Griells fins a la urbanització de la Pletera, si bé ha precisat que aquest projecte és independent de les obres d'emergència.

D'aquest segon projecte de connexió dels Griells amb la Pletera, Cordon ha explicat que l'Estat ja té un projecte elaborat i que la intenció era executar-lo a continuació de les obres d'emergència.