Sant Feliu fracciona la darrera quota del rescat de l´aparcament

L'Ajuntament ha acordat una quitació de 424.000 euros del milio d'euros que havia d'abonar el 2016

21.12.2015 | 07:18
Imatge de la primera planta soterrada de l´aparcament.
Imatge de la primera planta soterrada de l´aparcament.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'empresa d'aparcaments Pàrking Marquina van arribar dijous a un acord per liquidar el deute pendent del consistori amb l'empresa, en el rescat anticipat de la primera planta subterrània de l'aparcament de la plaça del Mercat. L'import pendent de pagament pel rescat anticipat que tenia l'Ajuntament era d'1.051.235,32 euros, i s'havia de fer efectiu aquest 2016.
Aquest fet suposava, en paraules de l'alcalde, Carles Motas, «un veritable problema» ja que «destinar poc més d'un milió d'euros del pressupost municipal a aquest efecte ens hipotecava el marge de maniobra a l'hora de fer inversions, i entre altres opcions, ens obligava gairebé a anar a crèdit per poder fer obres públiques a Sant Feliu de Guíxols el 2016».
Amb l'acord, les condicions varien de forma substancial ja que l'empresa ha proposat una quitació de 424.731,32 euros (l'import que l'empresa calcula que li costaria la gestió de l'aparcament en els anys que li queden de concessió) del milió d'euros inicial, de manera que a l'Ajuntament li resta per abonar 626.504,00. L'acord preveu també que aquests diners s'aniran abonant en tres anys, amb imports variables fins arribar al total: 300.000 el primer any (2016); 175.000 el segon any (2017), i 151.504 el tercer any (2108). L'acord preveu la renúncia de les dues parts a reclamar-se qualsevol despesa i indemnització derivada de la concessió, i que la titularitat de la concessió de la segona planta subterrània es transmetrà a una entitat jurídica que s'ha de crear per a la seva gestió.
L'aparcament de la plaça del Mercat es va plantejar el gener de l'any 1999. La instal·lació consta de dues plantes soterrades (89 places a la primera planta i 93 places a la segona planta) i durant la construcció també s'havia de preveure la connexió amb la planta soterrani del Mercat Cobert, a tocar de l'equipament.
L'empresa Pàrking Marquina va esdevenir l'adjudicatària en la construcció i explotació per un termini màxim de 49 anys de tota la infraestructura, per bé que sis mesos més tard d'haver-se adjudicat, al setembre del 1999, es va signar un conveni de rescat de la primera planta en favor de l'Ajuntament. El consistori, en proposar-se aquest rescat anticipat, va assumir la gestió directa d'aquesta planta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema