La vídua del músic Adrià Sardó, Concepció Mira, ha formalitzat la donació a Calonge de material de l'intèrpret que va impulsar l'Escola de Música. Entre aquesta documentació, que ara l'Arxiu Municipal catalogarà per posar a disposició del públic, hi ha, entre d'altres, diverses partitures manuscrites de l'avi d'Adrià Sardó, Josep Sardó, del seu pare, Joaquim Sardó i del seu oncle, Pere Sardó, diverses partitures de treball amb notes manuscrites, programes d'òperes i concerts dels Festivals de Música de Calonge i de l'Orfeó Llevantí, així com retalls de premsa i més de 200 fotografies i postals de caire familiar. Concepció Mira va expressar el desig que la documentació donada "sigui viva, que serveixi perquè els calongins continuïn el llegat d'Adrià Sardó, que també va ser el del seu avi Pepus i que ha fet possible la dita Calonge, terra de músics".

Adrià Sardó fou l'impulsor de l'Escola de Música que avui porta el seu nom i té més d'un centenar d'alumnes. Aquesta escola, fundada l'any 1987, va tenir la seva seu primer al castell i posteriorment a l'Hotel d'entitats, on està ubicada actualment. Precisament, Sardó hauria complert 100 anys avui i aquesta setmana, l'Escola de Música li va retre homenatge interpretant diverses peces compostes per ell, fill adoptiu de Calonge.

El treball en l'àmbit cultural d'Adrià Sardó va donar també com a fruits la creació del Festival de Música de Calonge, l'any 1968, juntament amb l'impuls del rector de la parròquia, mossèn Pere Surribas i el locutor de ràdio Joan Viñas. Era l'any 1968 que naixia aquest festival que avui encara perviu sota la marca {Interludi}, i que durant els primers anys va portar a Calonge músics i cantants de renom internacional com Montserrat Caballé, Josep Carreras, Victòria dels Àngels, Narciso Yepes, Nicanor Zabaleta o Ichiro Suzuki, entre d'altres.

Sardó també fou l'impulsor de la recuperació de la coral l'Orfeó Llevantí, que havia creat el seu oncle Pere Sardó l'any 1924. Era l'any 1986 i el renaixement d'aquesta coral va durar una dècada.

Adrià Sardó també fou homenatjat durant la commemoració dels 70 anys de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que va tenir lloc l'abril del 2014, ja que era un dels tres músics fundadors de la formació que encara eren vius. Sardó va morir a Barcelona el 9 de novembre de l'any passat.