L'Ajuntament millora l'accés al conjunt històric de Peratallada

Amplia la via que porta a l'aparcament de dalt, que passarà d'una amplada de quatre metres a 5,5

21.12.2015 | 07:18
Imatge de les obres de millora de l´accés.

L'Ajuntament de Forallac ha començat els treballs per millorar l'accés a Peratallada per l'aparcament de dalt perquè es tracta d'un punt molt deficient i força insegur en la intersecció amb la carretera, han informat fonts municipals: el tram té només quatre metres d'amplada i és insuficient per al pas de vehicles en els dos sentits de circulació.
Amb aquesta situació, quan es creuen dos cotxes, un d'ells s'ha d'apartar i parar per donar pas al que circula en sentit contrari. El problema s'agreuja si hi accedeix un vehicle pesant, com un autobús o un camió, que ocupa pràcticament tota la calçada. Una situació que és especialment problemàtica els caps de setmana i  l'estiu com a conseqüència de  la gran afluència de visitants ja que l'inconvenient es pot traslladar fins a la carretera, cosa que que quan passa obstaculitza la circulació, amb el perill que això comporta, han afegit les fonts.
Els treballs faran que el nou tram d'accés s'ampliï fins a uns 5,5 metres d'amplada, cosa que permetrà adequar-hi dos carrils, amb voral i cuneta. Les fonts de l'Ajuntament han afegit que amb les obres s'aprofitarà per soterrar la línia aèria existent i es millorarà l'espai de maniobra i la senyalització horitzontal a la cruïlla. Tindrà una entrada adequada, tal com es va fer  a l'accés per l'Arbreda, de manera que es dignificarà notablement la imatge d'aquest punt pel qual arriben molts visitants que s'acosten al nucli medieval de Peratallada, han precisat des de la corporació.

Exhaustiu estudi arqueològic
Els treballs tenen un cost de 55.909,33 euros, dels quals la Diputació de Girona n'aporta 42.929,65 al projecte a través de l'Ajuntament de Forallac en concepte de subvenció.
Les obres estaven programades per a finals d'octubre, però els exhaustius estudis arqueològics previs que s'han desenvolupat a la zona es van allargar més del previst, precisent des de l'Ajuntament. El Departament de Cultura va voler determinar si per la zona on s'ha d'ampliar el vial hi havia restes significatives (principalment, si hi havia continuïtat del fossat de la vila medieval). Finalment, però, van aparèixer poques restes significatives, de manera que Cultura ha autoritzat les obres i no ha calgut modificar el projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema