El republicà Sergi Sabrià, alcalde de Palafrugell entre el 2009 i el 2011, va assistir ahir al seu darrer ple municipal de l'Ajuntament com a regidor d'ERC, a l'oposició, perquè no pot compatibilitzar la tasca municipal amb la que desenvolupa al Parlament de Catalunya, alhora que sempre ha expressat la seva aposta pels mandats curts, de manera que posa fi a un cicle de vuit anys en la política local. També hi ha influït el fet que Esquerra no formés part del govern a Palafrugell, on Sabrià hauria d'haver tingut un paper més destacat en ser l'únic dels set regidors republicans amb experiència de govern. El seu substitut serà el número vuit de la llista d'Esquerra a les darreres municipals, Albert Tané.

Sabrià, en el seu comiat, va estar acompanyat del cap de llista a les darreres municipals i portaveu del grup municipal, Josep Piferrer, i el president de la secció local d'ERC, Xavier Segura i va recordar com l'any 2006, amb vuit companys més, van posar-se al capdvant del partit a Palafrugell (malgrat ser independents ja que, per exemple, Sabrià no es va fer militant fins l'any següent). El 2007, Sergi Sabrià va ser el cap de llista de la formació republicana als comicis a l'Ajuntament de Palafrugell i ERC va entrar al govern en un pacte amb l'Entesa de Lluís Medir i Convergència i Unió. Aquest acord va dividir l'alcaldia durant el mandat, de manera que Sabrià va ser el batlle del 2009 al 2011. Als comicis d'aquell any, Sabrià va tornar a liderar la llista republicana però el pacte de govern entre el PSC i CiU va deixar Esquerra a l'oposició.

A les eleccions locals d'aquest mes de maig Sabrià ja va fer un pas enrere per deixar pas a una nova fornada de regidors i va presentar-se com a tercer de la llista. Van ser les eleccions amb millor resultat per a Esquerra, ja que van obtenir set regidors i van empatar amb la llista més votada, PSC. En la candidatura republicana, Sabrià tenia la tasca de fer d'element de transició i de suport als nous regidors si entraven al govern per la seva experiència en el mandat del 2007 al 2011, però la reedició del pacte del PSC i CiU els va deixar novament a l'oposició.

Sabrià, que és diputat al Parlament des del 2012, va destacar que «el nostre no és un grup on pesin els lideratges, sinó l'equip, i per tant és bo tenir un nou membre implicat». Va recordar les persones que l'han acompanyat aquests anys en la tasca municipal i va destacar el creixement que ha experimentat ERC a Palafrugell -on mai abans havia tret més d'un regidor- i que si el nou projecte el van iniciar nou persones, ara n'hi ha una cinquantena d'implicades.