Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van detenir el dia 14 de desembre a Palamós un home, de 33 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat. Al detingut li constaven cinc ordres de crida i cerca pendents, han informat fonts de la policia autonòmica.

Segons el relat dels Mossos d'Esquadra, els agents de la comissaria de la Bisbal van assabentar-se que un home que acumulava diverses ordres de crida i cerca podria estar per la zona de Palamós i que, segurament, oferiria resistència a la seva detenció. Amb aquesta informació, els policies van establir un dispositiu per localitzar-lo i identificar-lo, ja que moltes vegades es disfressava per sortir al carrer i evitar ser reconegut.

D'aquesta manera, a tres quarts de set de la tarda del dilluns de la setmana passada, els agents el van localitzar en les immediacions del carrer Anselm Clavé de Palamós, moment en què van comprovar com ja havien previst que la detenció no seria fàcil: un dels efectius va veure el sospitós a punt d'entrar en un edifici, instant en què el fugitiu li va donar un cop de puny a la cara i va sortir corrents escales amunt, afegeix el relat. La patrulla de Mossos d'Esquadra va perseguir el fugitiu per l'escala mentre aquest els llençava una cadira a sobre. Finalment i després de mostrar una gran resistència, els mossos van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat.

Al detingut li constaven cinc ordres pendents de diferents jutjats per ingressar a presó. Una d'elles ja era per un no reingrés després d'un permís penitenciari, han afegit les fonts.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 15 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, el qual en va decretar l'ingrés a presó, han informat les fonts.