La Bisbal d'Empordà manté el futur centre cívic al costat de l'escorxador

L'Ajuntament bisbalenc renova la cessió dels terrenys a la Generalitat perquè hi construeixi aquest equipament

04.01.2016 | 07:12
La parcel·la que l´Ajuntament ha tornat a cedir a la Generalitat per al centre cívic.

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va renovar en el darrer ple municipal la cessió a la Generalitat d'uns terrenys situats al costat de l'antic escorxador i davant del pavelló perquè hi faci un centre cívic en el futur. El traspàs de la parcel·la va ser aprovat per tots els grups municipals a excepció del PSC, que es va abstenir perquè defensa que l'equipament s'hauria de fer en el sector sud de la ciutat, on hi ha un gruix important d'immigració, una població jove i per no centrar tots els equipaments en el mateix punt. L'alcalde, Lluís Sais (ERC), comparteix amb els socialistes que el sector sud ha d'acollir un equipament social, però ell és partidari de desenvolupar-hi un casal social que hauria d'estar orientat tant a temes socials (per als veïns i entitats d'aquesta zona) com a temes de formació i tallers. Sais ha afegit que és una actuació que el govern municipal (ERC, la CUP i ICV-EUiA) vol tirar endavant aquest mandat i per a la qual l'Ajuntament ha de buscar el finançament.

L'Ajuntament de la Bisbal ja va fer la cessió d'aquests terrenys l'any 2010 i, aleshores, la Generalitat tenia cinc anys per tirar endavant l'execució del centre cívic. Transcorregut aquest temps, la cessió vencia. Sais ha exposat que la Generalitat manté la voluntat de realitzar l'equipament, motiu pel qual l'Ajuntament ha refet la cessió dels terrenys. Una altra cosa, ha precisat, és quan l'administració catalana n'iniciarà l'execució, ja que "no hi ha calendari". Si bé el PSC està d'acord en la necessitat de l'equipament, el seu portaveu Òscar Aparicio ha manifestat que el grup és partidari de fer-lo en el sector sud, un trasllat que ja va explorar l'anterior mandat, quan va ser alcalde. Aparicio ha explicat que el Departament de Benestar Social de la Generalitat no va executar l'equipament aleshores perquè no disposava del finançament, ni tampoc va acceptar fer-ne un de més petit, com li van proposar des de la Bisbal.

El Departament sí que va accedir, ha relatat el socialista, a canviar la ubicació sempre que els nous terrenys tinguessin la mateixa superfície. La proposta de l'Ajuntament era a la fàbrica Formetger, darrere dels pisos de la Pau. Posteriorment, amb la tramitació del nou pla general urbanístic, es van crear tres nous espais d'equipaments al sector sud de la Bisbal, de manera que l'anterior govern projectava instal·lar en un d'aquests el centre cívic.

Aparicio justifica el trasllat de la ubicació al sud perquè és on hi ha més població jove, hi ha menys equipaments (només hi ha la piscina, mentre que a l'altre costat hi ha el pavelló, el palau firal, la futura biblioteca comarcal i el camp de futbol) i és on el POUM preveu el futur creixement urbanístic de la ciutat. A més, el projecte de l'equipament incorpora una àrea d'atenció a la família, cosa que "dóna més sentit a fer-lo al sector sud perquè hi ha immigració i jovent", sosté el socialista. Aparicio ha afegit que va sorprendre al grup municipal del PSC que la proposta de la segona cessió es mantingui als mateixos terrenys que la primera quan "tots els partits en campanya deien de fer equipaments socials i culturals al sector sud". Sais ha respost que "no recordo que ningú portés específicament en el seu programa que el centre cívic anés al sector sud", però que en tot cas, el seu govern aposta pel citat casal social en aquesta zona.

Quant al centre cívic, Sais ha explicat que el projecte ja està redactat, si bé la Generalitat hi ha de fer algun retoc, i que formarà part de la Xarxa de Centres Cívics de la Generalitat. Ara, estan pendents que l'administració catalana comuniqui quan l'executa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema