L'Ajuntament de Palamós destinarà 30.000 euros a l'arranjament del camí de ronda de s'Alguer, que té un dels seus trams tallat arran de les esllavissades de terra que es van produir l'any 2013, segons avançava ahir Ràdio Palamós. En els pressupostos de 2016, que es van aprovar en el ple del passat mes de desembre, s'hi va incloure una partida destinada a la dinamització turística del municipi, que tenia en compte, justament, l'arranjament del camí de ronda en el seu tram a s'Alguer -entre la pineda d'en Gori i Castell-, així com també les millores en l'espai d'Interès Natural Castell-Cap Roig, a les quals s'hi destinaran 85.000 euros.

El camí de ronda de s'Alguer va patir una primera esllavissada de terra l'any 2011. Només dos anys més tard, el 2013, es va repetir la situació, motiu pel qual el consistori municipal va decidir tallar provisionalment la zona per seguretat. Per tal de solucionar aquesta situació, l'Ajuntament palamosí d'aleshores (PSC) va presentar al Servei de Costes de l'Estat a Girona -que és qui té la potestat d'aquesta zona- un projecte que proposava posar-hi temporalment una passera per no interrompre l'itinerari, però Costes no va acabar de veure-ho clar.

Tot i això, l'Estat va construir un mur a la zona afectada, que actualment obliga els turistes i vianants que hi transiten a desviar-se uns deu metres per sota, passant per la platja davant de les barraques, per poder tornar posteriorment al camí de ronda.

Per tal de desbloquejar aquesta situació, l'Ajuntament es va ?reunir amb Costes per intentar reobrir el camí de ronda pel seu traçat original, encara que impliqués aportar-hi recursos econòmics municipals, una proposta que finalment va ser acceptada per l'Estat. Per aquest motiu ara l'equip de govern ha reservat aquesta partida de 30.000 euros per poder actuar definitivament en aquest tram. «Nosaltres ja hem començat a redactar el projecte d'arranjament i, un cop acabat, el presentarem a Costes, que són els que ens han de donar el permís definitiu», va explicar l'alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC-AM).

Segons el batlle, la intenció de l'Ajuntament és poder iniciar els treballs abans de l'estiu, que és quan hi ha més trànsit en el camí. «Tenim ganes d'obrir-lo com més aviat millor», va assegurar Puig, qui va afegir que la intenció de l'Ajuntament és, a la llarga, arranjar no només aquest tram sinó tot el camí de ronda.