L'Ajuntament de Calonge va treure ahir a licitació el projecte per instal·lar lectors de matrícules de vehicles a vuit punts del municipi. L'objectiu és poder controlar a temps real tots els vehicles que entren o surten pels accessos principals de la localitat. En cas que algun dels lectors detecti un vehicle sospitós, enviarà automàticament un correu electrònic alertant la Policia Local. «Volem fer un control molt estricte, controlant el 95% dels vehicles que entrin i surtin del municipi», va destacar el cap de la Policia Local, l'inspector Carles Roselló.

El cos disposarà d'una «llista negra» on inclourà totes les matrícules de vehicles buscats per la policia, ja sigui perquè han estat robats o perquè són sospitosos d'haver participat en un delicte. Així, si algun d'ells passa per davant d'un lector, es generarà automàticament un avís que anirà a parar a la central de la policia. «Rebrem les fotografies del vehicle amb informació sobre el lloc on s'han fet i l'hora, pràcticament a temps real», va destacar Roselló qui va afegir que «som una localitat de pas entre Platja d'Aro i Palamós i és molt interessant disposar d'aquesta eina perquè si hi ha cap fet delictiu en aquestes poblacions necessàriament han de passar per Calonge».

Als accessos principals

Els dispositius s'instal·laran en vuit punts del municipi per tal de controlar els accessos principals a Calonge. Concretament, a l'avinguda Andorra, a la C-253; a l'avinguda Catalunya 114, junt a l'Hotel Aubi; a l'avinguda Verge de Núria, entre l'accés de la piscina i el giratori; a la sortida de la C-31 en sentit Palamós, abans del giratori on hi ha la «bola del Fòrum»; a la sortida de la mateixa C-31 en sentit Platja d'Aro, abans del giratori; a l'avinguda Barcelona, a l'alçada de la urbanització Mas Pallí; al carrer de Berga 34, a la carretera de Romanyà de la Selva i, per últim, a la urbanització Rio de Oro per l'accés del camí vell.

L'Ajuntament també va treure a licitació la instal·lació d'un sistema de control d'accessos i pagament a l'aparcament de Fontova. El preu d'ambdues licitacions és de gai?rebé 163.000 euros.