L'equip de govern de Torroella de Montgrí (CiU i ERC-Junts) portarà al ple del dijous que ve el pressupost per a aquest 2016 i el regidor d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC), confia que els grups de l'oposició (UPM, la CUP, LEST i COET, que tenen majoria) hi votin a favor. En cas contrari, el govern prorrogarà el pressupost del 2015 cosa que comportaria, ha recordat Rufí, que no es poguessin executar inversions i, per tant, no es tiri endavant el desenvolupament de la zona esportiva. Les pressions són per tots dos costats i ahir l'oposició va entregar al govern la darrera proposta, que és la resposta a la que dilluns va rebre del govern. A més, l'oposició adjunta un annex perquè el firmin tots els grups municipals de manera que tindria control sobre l'execució del pressupost a través de la creació de la Comissió de Control Pressupostari.

Rufí va manifestar ahir que al ple de dijous es votarà la darrera proposta de l'equip de govern que, entre altres elements, inclou un increment de prop de 100.000 euros per a l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit. L'import és per a inversions, despesa corrent i perquè la plaça de secretari-interventor sigui a jornada completa. Precisament, la transferència de diners de l'Ajuntament a l'EMD ha estat un dels motius de discussió entre el govern i l'oposició que, en la proposta entregada ahir, demana un informe que demostri que l'import que hi hagi al pressupost compleix el conveni entre els dos organismes.

El regidor de COET, Gregori Sarquella, va explicar ahir que l'oposició fa temps que treballa el pressupost per a aquest 2016 i que busca amb el govern el consens que han aconseguit UPM, la CUP, LEST?i el mateix COET. Sarquella va exposar que, amb aquesta voluntat de consens total, la proposta que fan al govern no és plenament la seva.

Els darrers set punts que reclama l'oposició per donar suport al pressupost inclouen la petició de l'informe sobre l'EMD i ampliar fins a cinc dies a la setmana el servei de psicòleg d'atenció a les famílies; eliminar la partida per al Montgrí Cultura de 12.000 euros perquè no és eficient; i proposar a les entitats esportives que organitzin la Festa de l'Esport. També, que s'aprovi el citat annex que estableix, entre d'altres, que la Comissió de Control Pressupostari (integrada per un membre de cada grup municipal i l'interventor) en controli l'execució i debati les modificacions de crèdit de l'exercici 2016, racionalitzi la proposta d'inversió a la zona esportiva amb 600.000 euros per aquest any -per solucionar la saturació del camp d'esports i el pavelló i que el Consell d'Esports debati el desenvolupament futur del projecte- i estableixi un procés de reducció de l'endeutament (tant el punt de la zona esportiva amb un màxim d'inversió per aquest exercici com el de l'endeutament també apareixen com a dos del set punts).

L'acceptació dels set «condicionants» per part del govern comportaria l'aprovació del pressupost per unanimitat. Sarquella va afegir que davant de la insistència del govern de votar el pressupost la setmana que ve, dimecres volen una resposta. El regidor d'Hisenda va concretar que, a falta de fer una lectura més acurada de les peticions de l'oposició, aquestes són «serrells» d'un pressupost de 18 milions d'euros i que quasibé tots es compleixen, per la qual cosa confia que els comptes s'aprovaran.