Palamós demanarà als veïns una valoració de la zona blava i la verda

L'àrea de Participació estudia com es farà aquesta consulta i tindrà en compte els resultats alhora de fer la gestió d'aquests aparcaments

15.01.2016 | 07:09

L'Ajuntament de Palamós va posar en marxa el juliol del 2014 la primera fase de la zona verda d'aparcament a l'Arbreda, no sense oposició de veïns, fins al punt que el consistori va decidir que la zona verda seria gratuïta per a les persones que paguessin l'impost de vehicles al municipi. Ara, quasi dos anys després de l'inici de la implantació d'aquest sistema d'estacionament, l'Ajuntament vol consultar als veïns la seva opinió tant per la zona verda com la blava, ambdues de pagament. L'alcalde, Lluís Puig (ERC), ha explicat que a partir de l'avaluació dels veïns volen saber què es pot millorar i aplicar-ho en el nou contracte de concessió d'aquests aparcaments o en la gestió municipal si l'Ajuntament l'acaba assumint. En aquest darrer punt, Puig ha manifestat que els tècnics municipals estan enllestint els informes a partir dels quals els polítics hauran de decidir si municipalitzen els aparcaments que són de pagament.

L'alcalde ha explicat que l'àrea de Participació determinarà quina forma es farà servir perquè els veïns es pronunciïn i també si serà únicament a les persones que resideixen als carrers on hi ha estacionament de pagament o a tot el municipi -de la qual és partidari Puig-. Tampoc està clar quan serà la consulta, però el batlle va afirmar que serà «al més aviat possible». Puig ha comentat que no pot respondre si la consulta pot suposar l'eliminació de places de pagament perquè el procés encara ha d'arrencar i ha afegit que, si hi ha canvis, seran a llarg plaç ja que el contracte de gestió de la zona blava i la verda encara és vigent i no respectar els dos anys de pròrroga que té implicaria pagar compensacions a la concessionària. Puig també vol aprofitar el procés consultiu perquè l'Ajuntament informi els veïns acuradament de la implantació de la zona blava i de la verda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema