L'Ajuntament de Palamós ha consultat a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat si els passos que ha seguit per a la rescissió del contracte dels tres aparcaments públics que gestionava Romepark -el de la Planassa, el de la platja Gran i el de la Cooperativa- és correcta o no. A finals de setembre, l'Ajuntament va rescindir el contracte amb l'empresa pel deute que té amb la Seguretat Social i evitar, d'aquesta manera, que el consistori en pugui sortir perjudicat com a responsable subsidiari.

Fonts municipals han explicat que la consulta no respon a cap denúncia o recurs que hagi interposat l'exconcessionari, sinó a la voluntat de l'Ajuntament de curar-se en salut jurídicament per si algun pas o el motiu de la rescissió no són correctes normativament. La previsió de l'Ajuntament és que durant aquest mes la Comissió Jurídica Assessora es pronunciï i, en funció del que digui, el procés seguirà endavant o, per contra, pot haver de revisar-se. La Comissió Jurídica Assessora vetlla per la legalitat de l'actuació de les diverses administracions catalanes i, entre d'altres, realitza dictàmens sobre la resolució de contractes administratius i revisions d'ofici d'actes administratius.

D'altra banda, en el ple d'aquest dimarts les dues mocions que va presentar el regidor de la CUP -una sobre la municipalització dels serveis públics externalitzats de l'Ajuntament i l'altra sobre l'adhesió del consistori a la xarxa de municipis per l'economia social i solidària- van ser rebutjades. El regidor de la CUP, Joan Bohigas, ha lamentat que els altres grups municipals no vulguin discutir en el ple les mocions, sinó que ho volen fer en les juntes de portaveus. Bohigas considera que el ple és on s'ha de debatre les mocions i que està disposat a introduir-hi esmenes com, ha precisat, ha succeït en alguna ocasió anterior.

L'alcalde, Lluís Puig (ERC), ha manifestat que li respecten aquesta manera de fer i que podrien proposar-li esmenes, però que les mocions que va presentar s'haurien de refer totalment per poder acceptar-les. Sobre la municipalització dels serveis externalitzats, Puig ha concretat que hi ha punts que són inassumibles i que el govern seria partidari de fer-ho pausadament i cas per cas.