La Policia Local de Palafrugell va detenir 42 persones el 2015

La Policia Local de Palafrugell va presentar ahir el balanç de les seves actuacions durant l'any 2015

22.01.2016 | 07:24
Part de la plantilla amb l´alcalde, ahir, en la celebració.
Part de la plantilla amb l´alcalde, ahir, en la celebració.

La Policia Local de Palafrugell va presentar ahir el balanç de les seves actuacions durant l'any 2015 en el decurs de l'acte institucional de celebració de la festa del seu patró, coincidint amb la festivitat de Sant Sebastià de la Guarda. Des del cos, es va valorar l'any positivament pel que fa a la seguretat ciutadana i del trànsit, així com en la convivència ciutadana. La Policia Local va registrar durant el 2015 un total de 18.171 incidències de serveis, la qual cosa representa un increment del 16,44% respecte de l'any 2014.

D'aquests, cal destacar els 752 serveis relacionats amb el trànsit i la circulació, els 816 serveis de patrulles realitzats als diferents indrets de Palafrugell ja siguin en cotxe o a peu, els 660 controls realitzats per diferents motius, els 130 serveis realitzats en matèria assistencial.

Els delictes contra el patrimoni van pujar un 9,65%, tenint en compte la modificació del Codi penal que va entrar en vigor el passat mes de juliol, on les faltes penals van passar, algunes a l'àmbit administratiu i d'altres a delictes lleus. Els robatoris amb força baixen un 9,04% en relació a l'any anterior, els robatoris amb violència i/o intimidació van disminuir en un 27,78%, mentre els robatoris en interior de vehicles van pujar en un 21,67%, cosa que suposa 13 fets més que l'any 2014. Les dades generals, com anys anteriors, continuen en una tendència a la baixa respecte de l'any 2014, van informar fonts municipals.

Pel que fa als delictes contra la seguretat del trànsit, van suposar una reducció global del 27,27%, amb una reducció del 66,67% de les infraccions per no haver obtingut mai permís o llicència, d'un 33,33% la reducció per conduir sota els efectes de l'alcohol i droga i una reducció del 50% per conduir sense permís per la pèrdua de punts.

Respecte a les infraccions per tinença i consum de substàncies estupefaents, van efectuar-se 163 denúncies, de les quals la Policia Local en va instruir 123. La Policia Local també va practicar un total de 42 detencions per diferents tipus de delictes, de les 105 totals a la població.

L'any 2015 van registrar-se un total de 299 accidents de trànsit que suposa una disminució del 7,72% amb relació a l'any anterior. També amb caràcter preventiu van fer-se controls per detectar el consum d'alcohol i droga en conductors, fent un total de 611 proves d'alcohol amb un resultat de 52 positives.

La Policia Local va realitzar un total de 478 controls de seguretat viària amb resultat de 3.388 vehicles controlats, entre els quals cal destacar els 2.160 vehicles controlats per seguretat tècnica del propi vehicle (ITV) i assegurança així com per la documentació del conductor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema