Denuncia que la seva filla conviu amb un presumpte abusador

Reclama que a la seva exdona se la privi de la pàtria potestat per ser la parella del denunciat · El jutjat ja li va denegar el desembre

24.01.2016 | 08:03

L'home que va denunciar un policia local de Sant Feliu de Guíxols per presumptament abusar sexualment de la seva filla de tres anys -fillastra de l'agent- ha demanat que la mare de la nena no estigui amb la menor. La vista es va celebrar dimecres als Jutjats de la Bisbal i l'advocada del pare, Núria Angulo, reclama que a la mare de la menor, parella del policia, «se la privi de la pàtria potestat de la filla» perquè entén que ha «sigut incapaç de protegir-la».

La lletrada argumenta que l'exdona del seu client «conviu» amb l'agent denunciat i això provoca «que no pugui complir l'ordre d'allunyament» que es va dictar de forma provisional després de la denúncia pels suposats abusos. El pare de la nena va denunciar els fets el passat mes de maig i el Jutjat d'Instrucció número 4 de la Bisbal va imputar l'agent, qui en tot moment ha negat les acusacions donant alhora diverses explicacions sobre el motiu pel qual se l'acusaria falsament. El policia apunta que la menor s'ho pot estar inventant induïda pel seu pare i així influir en el procés de separació o bé a una confusió pels jocs que la nena pugui fer amb el seu germà.

El pare de la menor va sol·licitar el passat mes de desembre que es privés a la mare de la menor de la pàtria potestat de la seva filla, se li entregués a ell la custòdia i s'establís un règim tutelat en un Punt de Trobada perquè la menor pugui tenir contacte amb la mare. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 ho va denegar-ho en no apreciar «cap circums?tància de risc de la menor».

De fet, en el procediment penal ja es va dictar una ordre d'allunyament el 3 de juny de 2015 «sense que fins a la data s'hagi tingut notícia de cap incompliment», com apunta la resolució de desembre.

El passat dimecres es va celebrar la vista per establir la guàrdia i custòdia de la menor en què el pare tornava a sol·licitar la privació de la pàtria potestat a la mare de la menor perquè aquesta conviu amb el policia. No obstant, la resolució que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció va dictar al desembre recordava «el dret de presumpció d'innocència que assisteix» el policia denunciat i entenia que la mare de la menor pot mantenir la seva relació amb ell sense que es considerin ?perjudicials per a la nena sempre i quan es respecti l'ordre d'allunyament.

La decisió sobre la pàtria potestat està pendent de resoldre mentre que la denúncia penal encara segueix a instrucció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'assamblea d'enguany de Cittaslow, a Corea del Sud
Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida...

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l'Estació de Castell d'Aro presenta des del passat divendres una fesomia...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Enllaços recomanats: Premis cinema